Door naar content

Feestelijke wijntips

08 december 2022

In de decembereditie van zijn online maandmagazine deelt Hubrecht Duijker zijn ‘Vondsten voor de feestdagen’, waaronder vier wijnen uit ons assortiment. In deze editie staan feestelijke wijntips beschreven, in combinatie met verschillende klassieke kerstgerechten.

Ventisquero - Sauvignon Blanc Reserva

Sauvignon Blanc Reserva

Ventisquero

De Sauvignon Blanc Reserva van Viña Ventisquero, ooit uitgeroepen tot de beste sauvignon blanc van Chili, komt uit de Casablanca Valley.

Na vinificatie op lage temperatuur, om de fruitige aroma’s goed naar voren te laten komen, rijpt de wijn 4 maanden op de fijne lie. Uitstekende balans tussen de zuren en het tropische fruit.

Duijker raadt deze wijn aan bij salades met vis of zeevruchten.

Art.nr. 780676

Hoogwaardige Sauvignon Blanc die een levendig karakter heeft, met in zijn vrij vlezige, sappige smaak behalve opwekkende zuren ook flink wat citrusfruit. Terwijl de alcohol beperkt blijft tot 12,5 procent.
Domaine des Souterrains - Touraine Gamay

Touraine Gamay

Domaine des Souterrains

Als je gamay zegt, zeg je eigenlijk meteen Beaujolais, maar ook in Touraine doet deze druif het heel goed. Soepel, heel veel fruit, een wijn waar het plezier van afspat! Aan te raden om deze wijn licht gekoeld te serveren, zeker in de zomer. 

Duijker is erg positief over de Gamay van Domaine des Souterrains en zou hem serveren bij gerechten als vleespaté, vleesterrines of rillettes.

Art.nr. 789437

Behalve in de Beaujolais, waar hij heer en meester is, gedijt de gamay druif goed in enkele andere Franse streken, waaronder Touraine.

Een smakelijk bewijs vormt de Domaine Souterrains Touraine Gamay die eigenlijk eenzelfde frisheid, eenzelfde sappigheid en eenzelfde fruitigheid (bessen, kersen en meer) heeft als een betere Beaujolais, met als extraatje een subtiel snufje kruiden.
Château de l'Aumérade Cru Classé - Côtes de Provence 'Marie Christine' Rosé

Côtes de Provence 'Marie Christine' Rosé

Chùteau de l'Aumérade Cru Classé

De Marie-Christine is een prachtige Provence Cru Classé, gemaakt van cinsault, grenache en syrah. Mooi lichtbleek van kleur, zeer smaakvol met fris fruit en een prachtige afdronk.

Bij rosé denk je waarschijnlijk aan de zomer, maar het kan ook zeker bij het kerstdiner. Duijker zou het serveren bij bijvoorbeeld tamme eend.

Art.nr. 785137

Misschien wel de bijzonderste wijn van het bijzondere ChĂąteau de l’AumĂ©rade is de Marie-Christine rosĂ©, dit alleen al vanwege de op een GallĂ© vaas gelijkende fles. De bleek oranje Marie-Christine 2021 smaakt behoorlijk vol, bijna romig maar zeker niet zwaar, met vooral rijp rood fruit in het aroma.
McPherson- Grenache rosé 'Lucie'

Grenache rosé 'Lucie'

McPherson

De grenache rosé van het Australische McPherson is vernoemd naar de kleindochter van oprichter Andrew McPherson: Lucie. Haar plezier en onbevangenheid komen terug in deze rosé.

Ook deze rosé zou Duijker aanraden bij tamme eend.

Art.nr. 789087

Deze grenache rosé oogt teer oranje, maar smaakt juist stevig, met in een hoofdrol kruidig rood fruit, waaronder dat van frambozen en aardbeien. Een sappige frisheid completeert het geheel.
Wijnen De Monnik Dranken

Bekijk ons assortiment wijnen

Wijn assortiment De Monnik Dranken

Als wijnimporteur c.q. wijngroothandel hebben wij de laatste jaren een veelomvattend portfolio kunnen opbouwen.

Mede dankzij de expertise van ons Brand Management team beschikt De Monnik Dranken over een uitgebreid assortiment kwaliteitswijnen voor horeca, slijterij & wijnhandel.

 

Lees meer over ons aanbod wijnen

 

Back to top