Door naar content

Loch Lomond voert top-25 snelst groeiende whiskymerken aan!

19 juli 2022

Loch Lomond behoort al jaren tot de snelst groeiende single malt whiskymerken ter wereld. Het jaar 2021 voerde het veelzijdige whiskymerk de top-25 snelst groeiende single malt whiskymerken met ruime voorsprong aan.

Rijzende ster

In 2021 nam de groei van Loch Lomond Whiskies met 73% toe ten opzichte van het jaar daarvoor (bron IWSR - Drinks Market Analysis - 2022). Deze cijfers laten zien dat steeds meer whiskyliefhebbers de kwaliteit van het veelzijdige whiskymerk herkennen.

Single Malt Whisky

In 2014 ging het roer om bij Loch Lomond. De focus werd gelegd om de productie van single malt whisky. Dit was een goede keuze want sindsdien behoort Loch Lomond jaar na jaar tot de snelst groeiende single malt whiskymerken ter wereld.

Doorgroeien

De afgelopen 8 jaar heeft men geweldig werk verricht aan de oevers van het grootste zoetwatermeer van Schotland. En men is vastbesloten om nog vele hoofdstukken aan dit succesverhaal toe te voegen.

The Open

Om de naamsbekendheid verder te vergroten richt Loch Lomond zich nadrukkelijk op sport. Loch Lomond is bijvoorbeeld ‘official spirit’ op The Open, het grootste en bekendste golftoernooi ter wereld.

The Open Specials

Als hoofdsponsor van het oudste en meest prestigieuze golftoernooi ter wereld heeft Loch Lomond overigens een aantal bijzondere The Open Specials uitgebracht. Daarvan zijn er op dit moment alleen van The Open Special Edition 2022 nog een aantal flessen beschikbaar.

 

Back to top