Door naar content

Filliers pakt goud en zilver bij World Vodka Awards 2022

07 maart 2022

De vodka van Filliers is tijdens de World Vodka Awards uitgeroepen tot ‘Best Belgian Pure Vodka’ en ‘Best Belgian Flavoured Vodka’. Een prachtig resultaat voor deze Belgische top-distillateur!

De Filliers distilleerderij timmert flink aan de weg met zijn premium spirits. Naast de Barrel Aged Genevers, Belgium Dry Gin, Filliers Belgium Single Malt Whisky 10 YO en de iconische weckpotten met Filliers Advokaat brengt Filliers sinds vorig jaar ook drie vodka varianten uit.

Best Belgian Pure Vodka & Best Belgian Flavoured Vodka

De drie premium vodka’s werden dit jaar ter beoordeling ingestuurd naar de jury van de World Vodka Awards 2022. Filliers Vodka Pure Grain kwam uit in de categorie ‘Pure Neutral Vodka’ en Filliers Vodka Lemon en Filliers Vodka Wild Strawberry werden beoordeeld onder Flavoured Vodka.

Country Winner

Zowel de Vodka Pure Grain als de Vodka Lemon werden beoordeeld als ‘country winner’. Beide vodka’s mogen het gouden award winners logo met trots dragen. Daarnaast ontving Filliers Vodka Wild Strawberry een zilveren award van de vakjury.

Filliers Vodka Pure Grain - Best Belgian Pure Vodka

Best Belgian Pure Vodka

Filliers Vodka Pure Grain

Een verfrissende en pure neus met lichte vleugjes graan en kruiden. Deze komen allebei volledig tot leven in een natuurlijke smaak, met aroma’s van tarwe, rogge en koriander. Deze pure graanvodka heeft een vrij lange afdronk die soepel en geleidelijk vervaagt.

Filliers Vodka Pure Grain

Cocktailsuggestie:
Moscow Mule: Vul een koperen beker met ijs, voeg 50ml Filliers Pure Grain Vodka, limoensap (sap van twee schijfjes) en een scheutje bitters toe. Roer door elkaar en top af met 150ml ginger beer en vier schijfjes verse limoen. 

 

Filliers Vodka Lemon - Best Belgian Flavoured Vodka

Best Belgian Flavoured Vodka

Filliers Vodka Lemon

Deze vodka met citroenaroma heeft een uitzonderlijke neus die doet denken aan citroenrasp en grapefruit. De vodka heeft een fris en complex aroma van limoen, citroen en roze grapefruit, met een evenwichtige afdronk van bitter en zuur die nog enige tijd blijft hangen.

Filliers Vodka Lemon

Cocktailsuggestie:
Lemon Drop: Vul een martiniglas met fijngestampt ijs en laat het glas afkoelen. Doe 60ml Filliers Lemon Vodka, 30ml citroensap, 25ml suikersiroop en 20ml cointreau in een shaker en vul met ijsblokjes. Shake kort, maar krachtig. Verwijder het fijngestampte ijs uit het martiniglas en zeef het drankje in het glas.

 

Belgian Pure Vodka | Silver Award

Belgian Pure Vodka | Silver Award

Filliers Vodka Wild Strawberry

Filliers Wild Strawberry Vodka is een smaakvariatie met een twist die wat dichter uit de buurt van de distilleerderij komt. Bij dit recept heeft Filliers het originele Grain Vodka verrijkt met een distillaat van Belgische wilde aardbeien. Deze aardbeien zijn vrij zeldzaam en komen alleen voor in vochtige bosgebieden met gefilterd zonlicht. Het is een zoet en botanisch alternatief voor de originele Grain Vodka, dat je eenvoudig kunt mixen of puur kunt drinken met ijsblokjes.

Filliers Vodka Wild Strawberry

Cocktailsuggestie:
Wild Strawberry Cosmo: Vul een martiniglas met fijngestampt ijs en laat het glas afkoelen. Doe 50ml Filliers Wild Strawberry Vodka, 30ml cointreau, 30ml cranberrysap en 20ml limoensap in een shaker en vul met ijsblokjes. Shake kort, maar krachtig. Verwijder het fijngestampte ijs uit het martiniglas en zeef het drankje in het glas.

 

Back to top