Door naar content

Twee werelden komen samen met The Art of Drinks Single Cask Bottelingen

15 november 2022

De discussie over in welk land whisky is ontstaan is van alle tijden. De Schotten zeggen in Schotland, terwijl de Ieren - niet geheel verrassend - zeggen; in Ierland. Maar tijdens The Art of Drinks 2022 werd deze discussie even opzijgezet. Dit resulteerde in een prachtige samenkomst van twee whisky producerende landen. En zeg nu zelf: beter een goede buur, dan een verre vriend.

Single Cask bottelingen voor The Art of Drinks

Speciaal voor The Art of Drinks zijn er twee bijzondere single casks gebotteld. Beiden hebben (gedeeltelijk) op portvaten gerijpt.

The Whistler & The GlenAllachie

De whisky’s werden op zondag 30 oktober – tijdens een masterclass – geïntroduceerd door Stephen Randles van The Whistler en Juliette Buchan van The GlenAllachie. Stephen en Juliette legden de verschillen en overeenkomsten tussen beide whisky’s uit. Het publiek luisterde aandachtig.

Nadat eerst de ‘gewone’ The Whistler P.X. I Love You en de GlenAllachie 12YO waren geproefd, was het tijd om de The Art of Drinks Single Cask Bottelingen te onthullen.

The Whistler 14YO Single Cask Ruby Port Cask TAOD 22

The Whistler 14YO Single Cask Ruby Port Cask 'TAOD 22'

De fruitige Ier

Boann Distillery

Alles ademt naar whiskey bij de Boann Distillery. Het is een prachtige hypermoderne distilleerderij, vlakbij het oude havenstadje Drogheda.

The Whistler

Hier zetten Patrick en Marie Cooney – samen met hun 5 kinderen – Ierse whiskey op de wereldkaart onder de naam ‘The Whistler’.

 

 

The Whistler 14YO Single Cask Ruby Port Cask 'TAOD 22'

Speciaal voor The Art of Drinks dook zoon Peter Cooney samen met Stephen Randles het magazijn in om deze bijzondere single cask botteling uit te kiezen. Zij kozen een heerlijke fruitige 14-jaar oude whiskey, welke de laatste 9 maanden op een Ruby Port vat heeft gerijpt.

Exclusief voor de Nederlandse markt

Met een prachtige – op natuurlijke wijze verkregen - donkere kleur, is deze whisky gebotteld op een vatsterkte van 54,6%. In totaal zijn er 310 flessen uit het vat gehaald en deze zijn exclusief voor de Nederlandse markt.

GlenAllachie 10YO Single Cask Ruby Port Pipe TAOD 22

GlenAllachie 10YO Single Cask Ruby Port Pipe ‘TAOD 22’

De krachtige Schot

The GlenAllachie

Toen Billy Walker de GlenAllachie distilleerderij in 2017 overnam voerde hij een aantal ingrijpende veranderingen door. Zo werd de focus gelegd op single malt whisky en sindsdien zit de distilleerderij in de lift.

Alleen de beste vaten

De één na de andere prachtige botteling wordt uitgebracht. Daarbij worden alleen de beste vaten gebruikt om de whisky de juiste rijpingskwaliteit mee te geven.

GlenAllachie 10YO Single Cask Ruby Port Pipe ‘TAOD 22’

En dat proef je! Billy Walker heeft speciaal voor The Art of Drinks een 10 jaar oude single malt whisky uitgezocht. Deze heeft gerijpt op een Ruby Port Pipe.

De whisky is op een vatsterkte van 56,6% gebotteld en heeft zijn prachtige donkere kleur op volledig natuurlijke wijze verkregen. In totaal zijn er 858 flessen uit het vat verkregen.

  

Bestelinformatie

De allocatie en verkoop van deze whisky’s verloopt via de verkoop buitendienst van De Monnik Dranken.

106597 THE WHISTLER 14YO Single Cask Ruby Port Cask 'TAOD 22'
106548 GLENALLACHIE 10YO Single Cask Ruby Port Pipe ‘TAOD 22’

Op intekening

De verwachting is dat wij deze bottelingen vanaf week 48 kunnen uitleveren. De verkoop zal op intekening plaatsvinden en zal in eerste instantie uitsluitend aan bezoekers van The Art Of Drinks aangeboden worden.

 

Drankenwereld geniet tijdens The Art of Drinks 2022

Drankenwereld geniet tijdens The Art of Drinks 2022

Op 29, 30 en 31 oktober 2022 vond de 2e editie van The Art of Drinks plaats. Drie dagen lang stond de Gashouder in Amsterdam in het teken van bier, wijn, sterke drank en cocktails.

Net als vorig jaar was De Monnik Dranken ook dit jaar goed vertegenwoordigd in de Amsterdamse Gashouder. Het publiek kon terecht bij diverse stands met wijn, whisky, gin, cognac en rum.

Gezamenlijk vertelden de standhouders de verhalen achter de merken en natuurlijk werd er volop geproefd.

Lees meer over The Art of Drinks 2022

Back to top