Door naar content

Scallywag Winter Edition 2022 verwarmt je in de koude maanden

04 oktober 2022

De vrolijke en misschien een beetje ondeugende Fox Terriër van Douglas Laing staat al bij de deur te kwispelen om naar buiten te kunnen voor de winter. De Speyside malt Scallywag van Douglas Laing’s Remarkable Regional Malts is er nu namelijk ook in de Winter Edition 2022! Een speciale en limited release van de Speyside whisky.

Douglas Laing

As natural as it gets

Een heerlijk verwarmende blended malt whisky, samengesteld door kleine hoeveelheden single malt whisky uit Speyside distilleerderijen als Mortlach, Macallan en Glenrothes. De whisky is alleen maar op rijke sherry-vaten gerijpt en heeft hierdoor een warme, kruidige en donkere smaak. Uiteraard is de whisky niet gekleurd, niet koud gefiltreerd en ook nog eens op vatsterkte gebotteld. De Douglas Laing’s “as natural as it gets” manier.

Wintereditie

Speciale uitvoering

Het is nu voor het derde opeenvolgende jaar dat er een speciale wintereditie van Scallywag is gebotteld. Dit jaar heeft deze speciale uitvoering een warme gebreide sjaal om zijn nek en is daarom volledig klaar om mee te gaan op een winters avontuur

Remarkable Regional Malt reeks

Alle Scallywag’s uit de Remarkable Regional Malt reeks zijn rijkelijk gekruid en heerlijk zoet. De Winter Edition 2022 heeft zeker ook deze karakteristieke smaken. Door het hogere alcoholpercentage van deze limited editie, wordt dit nog eens (als extra hard geblaf) benadrukt.

Proefnotities:

Neus De zoete geur van gekonfijte kersen en donkere chocolade verwarmen je als een kachel op een winteravond.
Smaak De winterse specerijen, waaronder kaneel, nootmuskaat en gember nemen je mee naar alle lekkere traktaties die in de koude wintermaanden zo heerlijk zijn.
Afdronk De whisky blijft hangen als de koude buitenlucht. Met meer toetsen van gekruid eikenhout en versgebakken fruitcake gedrenkt in sherry.

Bestelinformatie

106570 | SCALLYWAG Winter Edition 2022 Cask Strength 54%

Het betreft limited edition botteling. Allocatie en verkoop loopt via Valentijn Klop en de verkoop buitendienst van De Monnik Dranken. De verwachting is dat wij deze whisky vanaf week 42 zullen uitleveren. Op is op.

Valentijn
Wilt u meer informatie over de Scallywag Winter Edition 2022 ? Neem dan contact op met Valentijn Klop.
Back to top