Door naar content

Ninkasi valt in de smaak op whiskyproeverij De Nieuwe Bourgondier in Papendrecht

26 september 2022

Op vrijdag 16 september 2022 organiseerde Mitra drankenspeciaalzaak de Nieuwe Bourgondiër de tweede whiskyproeverij bestaande uit een serie van vier proeverijen.

Het thema voor deze proeverij was Rondje om de wereld en de whisky-liefhebbers konden deze avond genieten van verschillende wereldse whisky’s. Naast de whisk(e)y’s uit de bekende landen zoals Ierland, Schotland en de Verenigde Staten stonden er ook verrassende whisk(e)y’s uit de landen Japan, India, Taiwan en Frankrijk op tafel.

Single Malt Whisky Chardonnay

Ninkasi

De Ninkasi Single Malt Whisky Chardonnay uit Frankrijk kreeg een zeer warm welkom. Het resultaat is ontstaan uit een blend van whisky gerijpt op nieuwe Franse eikenhouten vaten, Ex-Chardonnay vaten en Ex-Viognier vaten. Allemaal zorgvuldig geselecteerd en duidelijk terug te proeven door de boterachtige smaak van de Chardonnay.

Micro Brewery concept

In 1995 ontdekte Christophe Fargier het Micro Brewery concept in de Verenigde Staten. In de jaren daarna werd Ninkasi ontwikkeld. De unieke knowhow rond het brouwproces heeft er toe geleid dat 23 jaar later Ninkasi hun eerste Single Malt Whisky op de markt kon brengen.

Lokale hulpbronnen

Net als bij het brouwen van bier maakt Ninkasi bij het produceren van whisky gebruik van lokale hulpbronnen. Het water is afkomstig uit de bergen van de Beaujolais en staat bekend om zijn zuiver- en zachtheid. Daarnaast speelt het distillatie-proces zich af in twee Charentais-type koperen ketels. De ketels zijn speciaal aangepast voor dit proces.

The Good, The Bad and The Smoky

The Whistler

Van een totaal andere orde was The Good, The Bad and The Smoky van het Ierse whiskeymerk The Whistler. Drie verschillende whiskey’s, afkomstig van drie verschillende distilleerderijen op Ierland zijn vakkundig samen gebracht. Het eindresultaat is een fantastische smaakvolle en rokerige whiskey die goed in de smaak viel tijdens de proeverij.

The Whistler

De naam The Whistler kwam tot leven op een legendarische oudejaarsavond en staat voor de rijke Cooney familietraditie en hun voorliefde voor fluiten. Patrick en Marie Cooney behoren tot de nieuwe generatie distilleerders die hard bezig is om de Ierse whiskey weer een rol van betekenis te laten spelen in de wereld van whisky! Het familiebedrijf zorgt ervoor dat er voor het eerst in ongeveer 50 jaar weer whiskey wordt gedistilleerd in de Boyn Valley.

Boann Distillery

In het hart van de Boyne Valley is de Boann Distillery gevestigd. De Boann Distillery produceert een reeks drievoudig gedistilleerde Irish single malt-, pot still- en blended whiskey’s. Het hele proces gebeurt in de distilleerderij zelf. Het graan wat gebruikt wordt is afkomstig van de lokale boeren en het water is afkomstig uit de eigen Boann Valley bron

Bedankt

Via deze weg willen wij Mitra de Nieuwe Bourgondiër hartelijk danken voor een zeer geslaagde proeverij.

Back to top