Door naar content

Glen Scotia Festival Edition Lightly Peated White Port Cask Finish

24 april 2023

Ook dit jaar komt Glen Scotia met een speciale botteling ter ere van het Campbeltown Malt Festival. Voor de 2023 editie is er gekozen voor een 11 jaar oude - licht geturfde - whisky met een finish op witte portvaten.

Campbeltown Malt Festival

Zeg je Campbeltown dan zeg je whisky. Wanneer je door de straten van het stadje loopt zie je op bijna iedere straathoek wel iets wat aan het rijke whiskyverleden van deze historische havenstad aan de westkust van Schotland doet denken.
Dat wordt zeker gevierd tijdens het Campbeltown Malts Festival. De drie nog bestaande distilleerderijen openen de deuren en verwelkomen iedereen tijdens een feestelijke week in mei.

Eerbetoon

Het Campbeltown Malt Festival is niet alleen een viering van de whiskygeschiedenis van de regio, maar ook een eerbetoon aan de lokale gemeenschap en de mensen die bijdragen aan het maken van de heerlijke whisky's van Campbeltown.

Onvergetelijke ervaring

Het festival biedt bezoekers een onvergetelijke ervaring en de kans om enkele van 's werelds beste whisky's te proeven. Als je een liefhebber bent van whisky en Schotland, dan is het Campbeltown Malt Festival zeker een evenement dat je niet mag missen.

Glen Scotia Festival Edition Lightly Peated White Port Cask Finish

Glen Scotia Festival Edition Lightly Peated White Port Cask Finish

De jaarlijkse limited edition Festival bottelingen van Glen Scotia zijn intrigerend, gedurfd en aantrekkelijk voor mensen die op zoek zijn naar een prachtige verrassing.

Na een rijping van 12 maanden in witte portvaten bevat deze 11 jaar oude, licht geturfde single malt kruidige tonen van fruit uit boomgaarden (zoals appels, peren en pruimen), verweven met de kenmerkende zachte rook en zeezout van Campbeltown.

De whisky is op vatsterkte van 54,7% in de fles gedaan. De whisky is non-chill filtered en is niet bijgekleurd.

Verkoop- en bestelinformatie

De verkoop van deze limited edition Campbeltown Malt Festival 2023 verloopt via de buitendienst van De Monnik Dranken.

106834 GLEN SCOTIA Festival Edition Lightly Peated White Port Cask Finish 54.7% 0.70 ltr.

De verwachting is dat wij vanaf (waarschijnlijk) week 20 kunnen uitleveren.

Glen Scotia distilleerderij

Glen Scotia

Glen Scotia is één van de drie distilleerderijen die deelneemt aan het Campbeltown Malt Festival. De relatief kleine distilleerderij werd opgericht in 1832 en is daarmee één van de oudste distilleerderijen in Schotland.

Glen Scotia staat bekend om zijn unieke smaakprofiel, dat wordt bereikt door het gebruik van de beste ingrediënten en het zorgvuldig bewaken van het rijpingsproces van de whisky. De whisky's van Glen Scotia worden gerijpt in verschillende soorten vaten, waaronder bourbon-en sherryvaten. Dit resulteert in een breed scala aan smaken en aroma's, waarbij altijd het typische Campbeltown-karakter aanwezig is.

Lees meer over Glen Scotia

 

Meer over het festival en Glen Scotia

Tijdens het Campbeltown Malt Festival biedt Glen Scotia bezoekers de mogelijkheid om hun whisky's te proeven en te leren over het productieproces van de distilleerderij. Er worden rondleidingen gegeven door de distilleerderij, waarbij bezoekers het hele proces van het maken van de whisky kunnen zien, van het mouten van de gerst tot het distilleren en rijpen van de whisky.

Naast het proeven van de whisky's biedt het Campbeltown Malt Festival ook andere activiteiten, zoals masterclasses en workshops over whisky en het productieproces. Bezoekers kunnen ook genieten van live muziek, eten en drinken uit de lokale keuken en het verkennen van de prachtige natuurlijke omgeving van Campbeltown.

Back to top