Door naar content

Merser viert nieuwe look met uitgave Signature Rum

19 april 2023

Een nieuwe look én een verdubbeling van het portfolio voor Merser Rum. Het rummerk uit Londen dat bekend staat als rum blending house heeft de laatste tijd niet stilgezeten. Het label heeft een nieuw tintje gekregen en naast de Double Barrel Londen behoort nu ook de ‘Signature’ tot het assortiment.

Merser Signature Rum

De introductie van Merser Signature verliep allerminst geruisloos. De juryleden van The Spirits Business waren één van de eersten die deze nieuwe Merser Rum mochten proeven en beoordelen. Dat leverde gelijk de titel “Spirits Business Master 2022” op.

Perfecte harmonie van smaken

De jury was daarbij vol lof over de perfecte harmonie van smaken en de uitermate goede balans van blended rum: “Met tonen van tropisch fruit, maar ook toffee en zoete kruidigheid van eikenhout komen naar voren in deze rum”.

Het beste uit het Caribisch gebied

Merser Signature is een combinatie van de beste rum uit Barbados, Jamaica, Dominicaanse Republiek en Trinidad. De rum heeft daarbij – onder tropische omstandigheden – tot een maximum van 8 jaar gerijpt.

Elegant en onderscheidend

James Hayman: “We zijn erg blij met de toevoeging van Merser Signature. Het is elegant, onderscheidend en heeft een heerlijk zachte afdronk. Daardoor is deze rum perfect om te mixen in longdrinks en klassieke rumcocktails.”

Merser & Ginger

Merser & Ginger

Ingrediënten:

Methode Build
Glas Longdrinkglas
Bereidingswijze:

Vul een longdrinkglas met ijs en schenk de Merser Signature Rum hierin. Vul aan met een premium ginger ale en garneer met een sinaasappelschijfje.

Nieuwe look voor Merser Rum Blending House

Met Merser is er voor het eerst in ongeveer 100 jaar weer een rum blending house in Londen. In 2019 werd het rummerk geïntroduceerd en nu – ruim 4 jaar later – is het tijd voor verandering in de ‘look en feel’ zoals de Britten dit zo mooi kunnen zeggen.

‘Seeker of Perfection’

Het label op de fles is gewijzigd. Zo maakt het icoontje in de vorm van een hond ‘The Sign of the Post & Hound, plaats voor een ekster. Deze vogels zijn altijd opzoek naar de allermooiste schatten: ‘Seeker of Perfection’!

En dat is wat men bij Merser Rum ook doet; altijd opzoek naar de beste rum om deze vervolgens te blenden tot een nog mooier geheel.

Nieuwe look voor Merser Rum

Geschiedenis met dierensymbolen

Bij Merser hebben ze gekozen voor een symbool in de vorm van een dier vanwege de geschiedenis die de stad met dierensymbolen heeft.

In de tijd dat de inwoners van Londen nog niet konden lezen en schrijven werden voornamelijk symbolen gebruikt om de weg te vinden. Dit konden dieren, kroontjes of andere herkenbare objecten zijn.

Merser laat dit stukje geschiedenis herleven met dierensymbolen. Daarnaast komt het kwaliteitsstatement beter naar voren op het nieuwe label, zijn de productspecificaties beter zichtbaar en heeft het meer karakter gekregen.

Iconische fles

De fles is hetzelfde gebleven en dat is ook niet gek. Deze is schitterend en een ware eyecatcher voor iedere bar. Met het nieuwe label hieraan toegevoegd is het geheel werkelijk oogstrelend.

Het nieuwe frisse uiterlijk geldt voor zowel de Merser Signature als de Merser Double Barrel London.

Merser Double Barrel

Merser Double Barrel bevat rum die maar liefst twaalf jaar oud kan zijn. Bij Signature ligt deze grens lager met een maximum van acht jaar oude rum.

De Double Barrel werd op de San Francisco World Spirits Competition beloond met een dubbele gouden medaille en ontving in 2020 en 2021 goud op de International Spirits Competition.


Bestelinformatie

Merser Signature is reeds voorradig en per direct te bestellen.

112776 | MERSER Signature Rum 0,70 ltr.

Ook Merser Double Barrel met het nieuwe label is reeds voorradig:

112775 | MERSER Double Barrel Rum 0,70 ltr.

 

Merser London Blending House

Meer over Merser

Merser is in bezit van de familie Hayman, tevens de eigenaar van Hayman’s Gin. De rum heeft zijn wortels diep gevestigd in hartje Londen. Na een periode van 100 jaar waren zij de eerste met een rum blending house in de Britse hoofdstad.

In een vier verdiepingen tellend koopmanshuis wordt rum geproduceerd waarbij vast wordt gehouden aan de oude tradities die de stad rijk is. Op deze plek kwamen toen en komen nu weer de meest prachtige Caribische rumsoorten samen.

Merser zoekt de beste rum ter wereld en mengt ze vervolgens in Londen om hun individuele kenmerken in perfecte harmonie naar voren te brengen.

Lees meer over Merser Rum

Back to top