Over dit product
De lancering van Merser Signature is allerminst geruisloos gegaan. Vanaf het begin valt het goed in de smaak, zo heeft het de titel “Spirits Business Master 2022” weten te bemachtigen. Eén titel waar Merser met recht trots op mag zijn. De jury onderstreepte dat Merser Signature door een harmonie aan smaken toch uitermate in balans is. Met tonen van tropisch fruit, maar ook toffee en een lichte tint van zoete eik, komt dit goed naar voren. Het suikerrietdistillaat bestaat uit een combinatie van de beste rum uit Barbados, Jamaica, Dominicaanse Republiek en Trinidad welke tot een maximum van acht jaar hebben gerijpt. In cocktails creëert de goudkleurige rum een lange diepte en een herkenbaar karakter. Daarnaast zorgt de subtiliteit ervoor dat de Caribische tinten duidelijk waarneembeer zijn. Nadat het de lange weg over de Atlantische Oceaan is overgestoken, heeft de rum nog zes weken gerust in de opslagplek gelegen in Londen. James Hayman, mede-eigenaar: “We zijn erg blij met de toevoeging van Merser Signature. Het is elegant, onderscheidend en heeft een heerlijk zachte afdronk, waardoor het perfect is om te mixen in longdrinks en klassieke rum cocktails.
Smaaknotities:
Neus: Tropische noten met kruidige tonen van eik.
Smaak: Tropisch fruit, zachte toffee en zoete eik.
Gedistilleerd in de Caribbean, gemaakt in London.
Meer dan honderd jaar geleden waren de straten van Londen een bruisend netwerk van ‘rum blending houses’. De vaardigheid en bedrevenheid zat hem hier niet in het distilleren, maar in het verkrijgen en het blenden van de spirit. De bedrijven waren klein en hun reputatie was zo goed als de laatste batch welke ze produceerden.
Op een dag stopte deze handel. Er was simpelweg geen markt voor hoge kwaliteit en small-batch rum. Kosten drukken en de industrialisatie zorgden ervoor dat de productie ergens anders werd gedaan. Een geweldige vaardigheid welke London bezat verdween op de achtergrond. Tot nu…
Merser is London’s eerste rum blending house sinds meer dan 100 jaar. Het doel is duidelijk: door middel van traditionele Engelse rum blending technieken, rum uit London weer terug op de kaart zetten. Zoals vroeger, wordt de beste gerijpte rum uit de Caribbean gehaald en in London geblend en voor een tweede periode in vat ten ruste gelegd. Deze unieke vaardigheden volgen de tradities welke zijn ontstaan in de 17e, 18e, en 19e eeuw. Zoals toen, worden er geen kleurstoffen of suikers toegevoegd.
The Hayman Family
De familie achter Merser is niemand anders dan de familie Hayman, uiteraard bekend van Hayman’s Gin. Vanuit het blending house in Londen werken zij samen met hen team om nieuwe en innoverende rum blends te produceren om met de hele wereld te delen. Merser is een voortzetting van de jarenlange betrokkenheid van de familie Hayman bij de Londense rum handel. Generaties lang was de familie betrokken bij het inkopen van rum uit de ‘West India Docks’ om zo hen eigen blends te creëren. Vandaag de dag zijn ze blij om deze lange erfenis voort te zetten door een verloren ambacht terug te brengen naar Londen.
Ervaar onze spirits zelf
Festivals & Beurzen
Horecava 2025
Van 13 tot en met 16 januari 2025 opent de RAI Amsterdam haar deuren voor de Horecava, het grootste evenement voor professionals in de foodservice-industrie. Natuurlijk is De Monnik Dranken ook aanwezig op deze jaarlijks terugkerende beurs trekt de Horecava duizenden bezoekers uit binnen- en buitenland, die op zoek zijn naar de nieuwste trends, producten en innovaties in de horeca.
Wat we doen
De kracht van De Monnik Dranken
Ask away!
Wilt u meer informatie of heeft u een vraag?
Neem gerust contact met ons op.
Onze adviseurs staan voor u klaar.