Door naar content

Champagne en whisky op 151e editie The Open

31 juli 2023

Van 16 t/m 23 juli 2023 waren de banen van Royal Liverpool het decor van de 151e editie van The Open. Op uitnodiging van Loch Lomond waren Karlijn Vink, Hidde Seyger en Arjan Hartkamp met twee groepen Nederlandse slijters naar het noordwesten van Engeland afgereisd.

Traditie, sport en whisky

Wimbledon, Wembley en The Open. In Groot Brittannië houdt men van traditie, sport en een combinatie van beiden. Dit is ook één van de redenen dat Loch Lomond Whiskies in 2018 hoofdsponsor is geworden van het oudste en meest prestigieuze golftoernooi ter wereld.

Onvergetelijke ervaring

De Nederlanders genoten van deze unieke en onvergetelijke ervaring. Ze bezochten niet alleen The Open, waar zij ondermeer Rory Mcllroy, John Rahm en Joost Luiten zagen spelen, maar genoten ook van de sfeer in de stad zelf.

Van oude industriestad naar ‘hip en trendy’

Liverpool is wereldwijd beroemd als de geboorteplaats van de legendarische popband The Beatles. In die tijd was Liverpool nog een oude industriestad, maar de afgelopen decennia is de Britse havenstad getransformeerd naar een hippe en trendy stad met een bruisende culturele sector.

Piaff-groep en Mitra-groep

Zoals eerder aangegeven waren er – op uitnodiging van Loch Lomond en De Monnik Dranken - twee verschillende groepen Nederlandse slijters naar Liverpool afgereisd. De Piaff-groep onder leiding van Arjan Hartkamp en Hidde Seyger en bij de Mitra-groep trad Karlijn Vink op als volleerd reisleidster.

 

Piaff-groep

De Piaff-groep bestond uit Arjan, Hidde en 5 Piaff Champagne-ambassadeurs. Zij vertrokken op woensdag 19 juli 2023 naar Liverpool. Daar aangekomen verkenden zij de stad aan de Mersey.

Aan het eind van de dag werd er bij Steak Restaurant Gaucho genoten van een heerlijk diner, waarbij de Piaff Champagne natuurlijk niet mocht ontbreken.

Piaff-groep

The Open

Op donderdag 20 juli 2023 bezocht de Piaff-groep de banen van Royal Liverpool waar de 151e editie van The Open werd gespeeld.

VIP-tent Loch Lomond

Daar werden zij in de VIP-tent van Loch Lomond ontvangen met een glas – hoe kan het ook anders – Piaff Champagne.

Vervolgens was het de hoogste tijd om een bezoek te brengen aan de golfbaan. Daarbij viel op hoe goed alles was georganiseerd.

Joost Luiten

Bij hole 16, 17 en 18 werd de Nederlandse deelnemer Joost Luiten gevolgd.

 

Piaff Champagne-proeverij

Na de nodige kilometers te hebben gelopen zochten de Nederlanders de VIP-tent weer op voor een heerlijke lunch. Aansluitend vond een geweldige Piaff Champagne-proeverij plaats.

  • Piaff Champagne Brut
  • Piaff Champagne Rose
  • Piaff Champagne Blanc de Blancs

Tijdens het proeven vertelde de Piaff-ambassadeur over de druivenrassen en de geschiedenis van deze verfijnde en zachte champagne.

Loch Lomond Whiskies

Om deze mooie dag af te sluiten werden er nog enkele whisky’s van Loch Lomond geproefd en kon men heerlijk relaxen in de luxe VIP-tent.

Mitra-slijters naar The Open

Mitra-slijters naar The Open

Terwijl de Piaff-groep rondliep op de golfbanen waren de genodigden van de Mitra Drankenspeciaalzaken onderweg naar Liverpool. Daar aangekomen brachten zij eerst een bezoek aan de stad van The Beatles.

De volgende dag – vrijdag 21 juli – werd de Mitra-groep met een grote touringcar naar The Open gebracht. Daar zagen zij Jon Rahm en Rory McIlroy - twee van de beste golfers ter wereld - spelen.

Ook werd er een bezoek gebracht aan de Loch Lomond VIP-tent, daar werd genoten van een heerlijke lunch met fraai uitzicht op de golfbaan.

Voetbaltempel

Op zaterdag was er nog tijd over om hét voetbalstadion van Liverpool te bezoeken. En dan hebben we het niet over Prenton Park van Tranmere Rovers (waar Billy Ashcroft furore maakte), maar over Anfield Road. Dit is het stadion van Liverpool Football Club, één van de meest bekende en succesvolle voetbalclubs ter wereld.

Bedankt

Langs deze weg willen wij Loch Lomond bedanken voor de uitstekende organisatie tijdens de 151e editie van The Open. Daarnaast willen wij alle slijters en klanten van slijters bedanken voor hun deelname aan deze mooie reis naar Liverpool.

Loch Lomond

Loch Lomond

Door het gebruik van geturfde en ongeturfde gerst en verschillende gistsoorten in combinatie met de verschillende distilleerketels kan men bij Loch Lomond 8 verschillende stijlen whisky produceren.

Snelst groeiend single malt whiskymerk

Loch Lomond behoort al jaren tot de snelst groeiende single malt whiskymerken ter wereld.

Het jaar 2021 voerde het veelzijdige whiskymerk de top-25 snelst groeiende single malt whiskymerken met ruime voorsprong aan.

Lees meer over Loch Lomond Whiskies

Wat doen wij?

De drie kernactiviteiten van De Monnik Dranken

Groothandel

Met een omvangrijk portfolio van meer dan 9600 artikelen, voorzien wij diverse klanten in heel Nederland van wijn, gedistilleerd, frisdrank, bier en overige aanverwante drankartikelen.

Merkenbouwer

Het onderscheidend vermogen en de kwaliteit van het product maken het verschil. Wij geloven in merken met een verhaal, oftewel een ‘’heritage’’.

Importeur

Wij importeren wijnen en sterke dranken uit diverse landen en continenten. Deze merken vercommercialiseren wij op de Nederlandse markt.

Back to top