Door naar content

Loch Lomond, Glen Scotia en Douglas Laing veroveren harten Achterhoekse whiskyliefhebbers

05 juli 2023

Op vrijdag 16 juni 2023 vond de vijfde editie van Whisky Festival Achterhoek plaats. Het is een openlucht whiskyfestival met verschillende tenten en stands op een prachtige locatie in het bosrijke buitengebied van Vorden.

Paradijs

De bezoekers konden – in een zomerse ambiance - een avond lang genieten van de typische Achterhoekse gastvrijheid en gezelligheid. Er was live muziek, sigaren, handgemaakte chocolaatjes en een authentieke barbier zorgde voor het strak stylen van haar en baard.

Daarnaast kon men bij Stephanie’s Foodservice terecht voor heerlijke broodjes pulled chicken, kipgyros en perfect gemarineerde kipnuggets. Arjan Hartkamp was kort in zijn omschrijving over het festival: “Het was een paradijs op aarde!”

Naast Arjan Hartkamp was ook Valentijn Klop naar Vorden afgereisd. Ze hadden een aantal geweldige whisky's van Loch Lomond, Glen Scotia en Douglas Laing meegenomen.

Cocktails op Whisky Festival Achterhoek

Cocktails

Naast de tafels met whisky hadden de heren een extra tafel met heerlijke cocktails ingericht.

Daar werd onder andere een Highball gemaakt met Spearhead Whisky en Fever-Tree Ginger Ale.

Bij de dames was vooral de frisse Ben Lomond Gin met Fever-Tree Mediterranean Tonic in trek.

Horseneck

Valentijn maakte voor de festivalbezoekers de klassieke Horse's Neck met The Epicurean, Fever-Tree Ginger Ale en citroen en een frisse mix van Rock Island, Fever Tree mediterranean Tonic en limoen.

 

 

Whisky en tonic?

Jazeker! Het licht ziltige en licht rokerige van de Rock Island combineert uitstekend met het fris bittere van de tonic! Een goed alternatief voor liefhebbers van gin-tonic, die net wat meer kracht in hun drankje willen.

Valentijn over het festival

“Het was waanzinnig om eens op een zomers festival in de buitenlucht te staan! Het echte festivalgevoel was goed aanwezig, mede door de passende livemuziek en de heerlijke geuren van de Foodtruck.

De bezoekers waren gezellig en goedlachs, kortom de sfeer zat er goed in! Maar ja dat kan haast niet anders, met de fantastische whisky's, gezellige muziek, lekker eten en heerlijk weer!”

Glen Scotia Festival botteling 2023  op Whisky Festival Achterhoek

Glen Scotia Festival botteling 2023

De whiskyliefhebbers uit Vorden en omstreken waren erg enthousiast over de speciale botteling, die Arjan voor dit festival had gereserveerd; de Glen Scotia Festival botteling 2023.

Witte portvaten

Deze 11 jaar oude festival botteling heeft een finish van 12 maanden ondergaan op witte portvaten.

Een zeer toepasselijke whisky tijdens dit prachtige festival in Vorden.

Lees meer over Glen Scotia Festival botteling 2023

Bedankt

De avond vloog voorbij en met het ondergaan van de zon - en de laatste druppels whisky - kwam er een einde aan het zeer geslaagde zwoele zomeravond whiskyfestival in Vorden. Het gouden uur van de whisky had geslagen (dit is een bekende uitdrukking in huize Hartkamp).

Nadat Arjan en Valentijn samen met alle bezoekers afscheid hadden genomen van organisator Sander Pardijs - van Slijterij & Wijnhandel Sander Pardijs -  en alle vrijwilligers die dit festival mogelijk hebben gemaakt keerde de rust terug op de Waarlerweg in Vorden.

Wat doen wij?

De drie kernactiviteiten van De Monnik Dranken

Groothandel

Met een omvangrijk portfolio van meer dan 9600 artikelen, voorzien wij diverse klanten in heel Nederland van wijn, gedistilleerd, frisdrank, bier en overige aanverwante drankartikelen.

Merkenbouwer

Het onderscheidend vermogen en de kwaliteit van het product maken het verschil. Wij geloven in merken met een verhaal, oftewel een ‘’heritage’’.

Importeur

Wij importeren wijnen en sterke dranken uit diverse landen en continenten. Deze merken vercommercialiseren wij op de Nederlandse markt.

Back to top