Door naar content

Loch Lomond The Open 2023 Rioja Alta Reserva Finish

12 juni 2023

Van 16 t/m 23 juli 2023 zijn de banen van Royal Liverpool het decor van het oudste en meest prestigieuze golftoernooi ter wereld. Als hoofdsponsor heeft Loch Lomond met de Rioja Alta Reserva Finish weer een fantastische The Open Special Edition uitgebracht.

The Open

The Open, ook wel bekend als het British Open, werd voor het eerst gehouden in 1860 en wordt jaarlijks gespeeld op verschillende golfbanen in het Verenigd Koninkrijk. Het toernooi staat bekend om zijn rijke geschiedenis, traditie en uitdagende linksbanen.

Het toernooi trekt de beste golfers van over de hele wereld aan en wordt beschouwd als één van de vier Majors in het professionele golfcircuit. Het winnen van The Open wordt beschouwd als één van de grootste prestaties in de golfsport en brengt eeuwige roem met zich mee.

The Open Special Edition

Hoewel Colin Montgomerie nooit The Open won is hij wel een grootheid in de golfwereld. Daarnaast is Montgomerie ook liefhebber van goede whisky. Samen met Loch Lomond’s master blender Michael Henry stelde hij een single malt whisky samen ter ere van de 151e editie van The Open.

Loch Lomond stijl

Voor deze The Open Special Edition wordt gebruik gemaakt van een combinatie van whisky afkomstig uit de unieke straight-neck stills en de traditionele ‘swan-neck stills’.
De rijping op Amerikaanse eikenhouten vaten zorgt vervolgens voor de kenmerkende Loch Lomond stijl van fruit, honing en subtiele rokerigheid.

The Open Special Edition 2023
Rioja Alta Reserva Casks

De finish op Rioja Alta Reserva Casks geeft een extra dimensie aan de whisky.

Deze rijke, uitzonderlijke rode wijnvaten helpen een whisky te creëren die tonen heeft van rood fruit, boomgaardfruit, romige vanille en pure chocolade.

QR-code

De Open Special Edition van dit jaar bevat ook een QR-code die whiskyliefhebber meeneemt naar The Open en het proces hoe deze The Open Special Edition tot stand is gekomen.

Non-chill-filltered

De whisky is ‘non-chill-filltered’ en gebotteld op 46% alcohol. De verpakking is opgesierd met een handtekening van Colin Montgomerie.

Proefnotities
  • Geur; bloemige tonen van bijvoorbeeld rozen, zacht fruit, perzik en peer.
  • Smaak; rood fruit en boomgaardfruit. Framboos en perzik, romige vanille en pure chocolade.
  • Afdronk; gemiddeld, waarbij een vleugje rook plaatsmaakt voor aanhoudende fruitige tonen.

Bestelinformatie

De allocatie van deze gelimiteerde oplage verloopt via Arjan Hartkamp van De Monnik Dranken.

art.nr. 106608 Loch Lomond The Open 2023 Rioja Alta Reserva Finish

Er is slechts een beperkte voorraad van deze whisky, daarom geldt zoals gebruikelijk bij deze limited editions; op is op!

Loch Lomond

Loch Lomond

Door het gebruik van geturfde en ongeturfde gerst en verschillende gistsoorten in combinatie met de verschillende distilleerketels kan men bij Loch Lomond 8 verschillende stijlen whisky produceren.

Snelst groeiend single malt whiskymerk

Loch Lomond behoort al jaren tot de snelst groeiende single malt whiskymerken ter wereld.

Het jaar 2021 voerde het veelzijdige whiskymerk de top-25 snelst groeiende single malt whiskymerken met ruime voorsprong aan.

Lees meer over Loch Lomond Whiskies

Arjan
Wilt u meer informatie over Loch Lomond of Glen Scotia? Neem dan contact op met Arjan Hartkamp.

Wat doen wij?

De drie kernactiviteiten van De Monnik Dranken

Groothandel

Met een omvangrijk portfolio van meer dan 9600 artikelen, voorzien wij diverse klanten in heel Nederland van wijn, gedistilleerd, frisdrank, bier en overige aanverwante drankartikelen.

Merkenbouwer

Het onderscheidend vermogen en de kwaliteit van het product maken het verschil. Wij geloven in merken met een verhaal, oftewel een ‘’heritage’’.

Importeur

Wij importeren wijnen en sterke dranken uit diverse landen en continenten. Deze merken vercommercialiseren wij op de Nederlandse markt.

Back to top