Door naar content

Old Particular Glenrothes 17 YO Sherry Matured – Dutch Dram Masters Batch 3

27 november 2023

De Schotse onafhankelijke bottelaar Douglas Laing heeft de 3e editie van The Dutch Dram Masters uitgebracht. Het betreft een 17 jaar oude Old Particular Glenrothes. Deze whisky is exclusief voor de Nederlandse markt gebotteld.

The Dutch Dram Masters

Om de nalatenschap van onze Nederlandse kunstmeesters te eren heeft Douglas Laing – in samenwerking met De Monnik Dranken - ‘The Dutch Dram Masters’ in het leven geroepen.
Na de Nachtwacht en de Windstoot is het nu tijd voor Het vrolijke huisgezin van Jan Steen uit 1668.

Het vrolijke huisgezin, Jan Steen, 1668

‘’Uitgelaten maakt de hele familie lawaai – de vader zingt luidkeels met opgeheven glas, moeder en oma vallen in, de kinderen blazen mee en roken zelfs uit lange pijpen. Het briefje aan de schouw verklapt de moraal van het verhaal: ‘Zo de ouden zongen, zo piepen de jongen.’

Old Particular Glenrothes 17 YO Sherry Matured – Dutch Dram Masters Batch 3

Old Particular Glenrothes 17 YO Sherry Matured – Dutch Dram Masters Batch 3

Een leuk geschenk voor de feestdagen

Diegene die goed oplet ziet linksachter in de hoek een doedelzakspeler, dit vormt een leuke link naar Schotse whisky. In dit geval een 17 jaar oude Glenrothes, gerijpt op een Sherry Butt.

Het levenswater is gebotteld op een mooi cask strength van 61,1% alc.

Perfecte match

Met het oog op de feestdagen hebben we met ‘Het vrolijke huisgezin’ een geweldig kunstwerk uitgekozen dat een perfecte match vormt met de single malt single cask in de fles.

Een ideaal geschenk om te geven of om te krijgen of om jezelf heerlijk in de watten te leggen!

Proefnotities

Kleur

Rijke mahonie.

Smaaknotitie

Kruidigheid van eikenhout, gesuikerde frambozen, rijk aan mokka, sappige gerst en kersen.

Bestelinformatie

De verkoop van deze limited edition verloopt via Valentijn Klop, Sales Ambassador Douglas Laing voor de Nederlandse markt.

106968 OLD PARTICULAR Glenrothes 17YO Sherry Matured - Dutch Dram Masters #3


Old Particular Glenrothes 17YO Sherry Matured is beperkt verkrijgbaar, daardoor kunnen we niet garanderen dat iedereen de gevraagde aantallen ook daadwerkelijk ontvangt.

  • Uitleveren vanaf waarschijnlijk week 50.
  • OP = OP!
  • Indien de vraag groter is dan het aanbod, wordt er een verdeling gemaakt.
Exceptional Single Casks van Douglas Laing

Exceptional Single Casks

De Old Particular serie van Douglas Laing is een verzameling van bijzondere single cask bottelingen van Schotse single malt whisky's. De serie staat bekend om zijn hoge kwaliteit en exclusiviteit. Elke botteling wordt gepresenteerd in een individuele doos en voorzien van gedetailleerde informatie over het vat en de whisky zelf.

Old Particular serie

De Old Particular serie is een belangrijk onderdeel van de Exceptional Single Casks van Douglas Laing en wordt gewaardeerd door whiskyverzamelaars en -liefhebbers over de hele wereld.

Lees meer over de Exceptional Single Casks van Douglas Laing.

Valentijn
Wilt u meer informatie over de whisky's van Douglas Laing? Neem dan contact op met Valentijn Klop.

Wat doen wij?

De drie kernactiviteiten van De Monnik Dranken

Groothandel

Met een omvangrijk portfolio van meer dan 9600 artikelen, voorzien wij diverse klanten in heel Nederland van wijn, gedistilleerd, frisdrank, bier en overige aanverwante drankartikelen.

Merkenbouwer

Het onderscheidend vermogen en de kwaliteit van het product maken het verschil. Wij geloven in merken met een verhaal, oftewel een ‘’heritage’’.

Importeur

Wij importeren wijnen en sterke dranken uit diverse landen en continenten. Deze merken vercommercialiseren wij op de Nederlandse markt.

Back to top