Door naar content

Start carnaval Tilburg ingeluid met Dictador, El Dorado en Renegade Rum

20 november 2023

Op zaterdag 11 november 2023 organiseerde Mitra Berrie Peek uit Tilburg een whisky- en rumfestival bij Hotel-Restaurant de Druiventros in Berkel Enschot. Ondanks de start van het carnavalsseizoen was het festival geheel uitverkocht.

Veelzijdig en van suikerriet

Namens De Monnik Dranken waren Joël de Kock en Ronald Anneveldt naar Berkel Enschot afgereisd met een mooie selectie gedistilleerde dranken uit het assortiment van De Monnik Dranken. De bezoekers waren met name verrast door de veelzijdigheid van de verschillende rummerken.

Glengoyne, Tamdhu en Smokehead

Voordat we verder gaan met de rum, is het eerst tijd voor whisky. Joël de Kock liet de whiskyliefhebbers uit het zuiden des lands de whisky’s van Glengoyne, Tamdhu en Smokehead proeven. Stuk voor stuk heerlijke whisky’s, waarbij er vooral veel vragen waren over Glengoyne.

The Glengoyne Way

'Tijd' loopt als een rode draad door de geschiedenis van de Glengoyne distilleerderij. De complexe smaak van de Glengoyne whisky's komen mede tot stand dankzij het trage distillatieproces. Het langzaamste van Schotland.

De smaken bouwen zich hierbij uur na uur op. Hierdoor ontstaat de heerlijke zachte en fruitige smaak waar de whisky's van Glengoyne beroemd om zijn.

Our way. The Glengoyne Way. No-one takes more time and care.

Dictador, El Dorado en Renegade

Voor diegene die nog niet bekend is met de veelzijdigheid van rum zou eens de rum van Dictador, El Dorado en Renegade naast elkaar moeten proeven.

Dictador Rum bij festival Mitra Peek uit Tilburg

Dictador Rum

Dictador is een rum uit Colombia waarbij de onmiskenbare boterachtige geur en smaak van Haagse hopjes opvalt. Deze Haagse hopjes hebben een lichte koffie- en karamelsmaak en geur.

Spaanse stijl

Deze Colombiaanse rum is gemaakt volgens de Spaanse stijl, het tropische klimaat zorgt hier voor ultieme omstandigheden om suikerriet te verbouwen.

2 Masters-serie

Lees meer over Dictador Rum en de unieke ‘2 Masters-serie’ waarbij wordt samengewerkt met vooraanstaande wijn- en spirithuizen van over de hele wereld.

El Dorado Rum bij festival Mitra Peek uit Tilburg

El Dorado Rum

El Dorado Rum uit Guyana is een rum van naam en faam. Deze rum wordt gemaakt bij Demerara Distillers en zij maken gebruik van verschillende vormen distilleerketels, zowel pot-stills als continue stills.

Unieke houten stills

Daaronder bevinden zich ook een aantal historische en unieke houten stills:

• Enmore – Wooden Continuous Coffey Still
• Port Mourant – Wooden Double Pot Still
• Versailles – Wooden Single Pot Still

Engelse stijl

De rum wordt gedistilleerd volgens de Engelse stijl en is heerlijk zoet met rijke fruitige en kruidige smaken.

Renegade Rum bij festival Mitra Peek uit Tilburg

Renegade Rum

Renegade Rum is een Franse stijl rum, afkomstig van het kleine Caribische eiland Grenada.

Bijzonder project

Bij Renegade staat terroir centraal, geheel volgens de visie van Mark Reynier, de oprichter van Waterford Whisky. Het is een  bijzonder project waar op dit moment 12 boerderijen aan mee doen.

Ambitie met terroir

Bij de rum van Renegade kun je zeggen dat deze gekenmerkt wordt door florale tonen. Dat is echter wel een beetje kort door de bocht, men heeft namelijk de ambitie om ’s werelds meest diepgaande rum te creëren door de individuele smaken uit de suikerrietvelden van Grenada te halen.

Bedankt

Langs deze weg willen wij Mitra Berrie Peek, De Druiventros en alle bezoekers bedanken voor dit zeer geslaagde festival.

Rum

Rum

Uiteenlopende smaken, soorten en stijlen

De populariteit van rum neemt jaar na jaar verder toe. Dit is onder meer te danken aan de enorme veelzijdigheid van deze drank. Er zijn veel uiteenlopende smaken, soorten en stijlen.

Craft rum

Op zoek naar een rum-merk waarmee u zich als slijterij of horecazaak kunt onderscheiden? De Monnik Dranken is al sinds jaar en dag importeur van rum-merken met een eigen verhaal. Geen massa productie, maar craft rum.

Meer weten over rum? Bekijk onze rum-pagina

 

Wat doen wij?

De drie kernactiviteiten van De Monnik Dranken

Groothandel

Met een omvangrijk portfolio van meer dan 9600 artikelen, voorzien wij diverse klanten in heel Nederland van wijn, gedistilleerd, frisdrank, bier en overige aanverwante drankartikelen.

Merkenbouwer

Het onderscheidend vermogen en de kwaliteit van het product maken het verschil. Wij geloven in merken met een verhaal, oftewel een ‘’heritage’’.

Importeur

Wij importeren wijnen en sterke dranken uit diverse landen en continenten. Deze merken vercommercialiseren wij op de Nederlandse markt.

Back to top