Door naar content

Timorous Beastie ontketent het beest op vrijdag de 13e met de “Meet The Beast” 2023

13 oktober 2023

Douglas Laing introduceert de nieuwe Limited Edition van Timorous Beastie; “Meet The Beast” 2023. Opnieuw een beestachtige Highland Malt whisky voortkomend uit Timorous Beastie. Ook al staat ‘vrijdag de 13e’ bekend om het ongeluk dat deze dag met zich meebrengt, maakt deze Limited Edition er juist een geluksdag van voor menig whiskyliefhebber.

Timorous Beastie “Meet The Beast” 2023

De originele ‘Timorous Beastie’ is een bang en verlegen veldmuisje, dat beroemd is geworden door het gedicht "To a Mouse" van Robert Burns. Het angstaanjagende beest achter dit bange veldmuisje wordt speciaal voor ‘vrijdag de 13e’ in het wild losgelaten. Vandaar deze “beestachtige” creatie, die een intense en onvervalste smaakervaring garandeert.

De Blended Highland Malt whisky is gebotteld op natuurlijke vatsterkte van 54,3% alcohol en heeft uitsluitend gerijpt op bourbonvaten. Dit zorgt voor een uitbarsting aan geuren van zoete vanille en gekruide citrusvruchten met een afdronk van zoete meringue en karamel.

Speciale bril

Deze opmerkelijke release wordt geleverd met een speciale bril die de verborgen geheimen van het ongrijpbare beest achter deze whisky onthult.

Proefnotities

  • Neus; zoete vanille, kruidige citrusvruchten en frisse gerst.
  • Smaak; kruidig, versgebakken ontbijtkoek en subtiele tonen van honing.
  • Afdronk; lang, meringue en karamel fudge.
Scott Morrison, Timorous Beastie Brand Manager

“We zijn erg blij om 'Meet The Beast' 2023 te introduceren, onze nieuwste Limited Edition die de grenzen van whisky-ervaring verlegt. Met het unieke ‘optische illusie’-pakket, natuurlijke vatsterkte en exclusieve rijping op bourbonvaten belichaamt deze release onze toewijding aan innovatie en kwaliteit. We nodigen whiskyliefhebbers uit om met ons mee te gaan op een reis waarbij het gewone buitengewoon wordt en het BEEST wordt losgelaten. Proost op een werkelijk uitzonderlijk proefavontuur!"

Bestelinformatie

De allocatie van deze gelimiteerde oplage verloopt via Valentijn Klop van De Monnik Dranken.

105548 | TIMOROUS BEASTIE Meet the Beast 2023 CS 0,70 ltr
  • Indien de vraag groter is dan het aanbod, zal er een verdeling plaatsvinden.
  • Uitleveren vanaf waarschijnlijk week 43.
  • OP = OP!
Remarkable Regional Malts

Remarkable Regional Malts

Elke whisky in de serie is een mix van single malts uit verschillende distilleerderijen die typerend zijn voor een specifieke regio in Schotland, zoals Islay, Speyside, Highland en Lowland.

De whisky's zijn non-chill filtered en hebben een natuurlijke kleur, waardoor de smaken en aroma's van de malts goed tot uiting komen.

De Remarkable Regional Malts-serie is een eerbetoon aan de verschillende Schotse regio's en biedt liefhebbers de mogelijkheid om de kenmerkende smaken en stijlen van elke regio te ontdekken in één fles.

Lees meer over de Remarkable Regional Malts

Wat doen wij?

De drie kernactiviteiten van De Monnik Dranken

Groothandel

Met een omvangrijk portfolio van meer dan 9600 artikelen, voorzien wij diverse klanten in heel Nederland van wijn, gedistilleerd, frisdrank, bier en overige aanverwante drankartikelen.

Merkenbouwer

Het onderscheidend vermogen en de kwaliteit van het product maken het verschil. Wij geloven in merken met een verhaal, oftewel een ‘’heritage’’.

Importeur

Wij importeren wijnen en sterke dranken uit diverse landen en continenten. Deze merken vercommercialiseren wij op de Nederlandse markt.

Back to top