Door naar content

Glen Scotia Festival Edition 9YO Unpeated Fino Sherry Finish

30 april 2024

Glen Scotia pakt weer groots uit voor het jaarlijks terugkerende Campbeltown Malts Festival. Bij deze fraaie traditie mag een smaakvolle festivalbotteling natuurlijk niet ontbreken. Voor het Campbeltown Malt Festival van 2024 komt Glen Scotia met een hoogwaardige 9 jaar oude whisky gefinisht op fino sherryvaten.

Campbeltown Malts Festival

Sinds 2008 wordt in het plaatsje Campbeltown jaarlijks het Campbeltown Malts Festival gehouden. Tijdens het evenement openen de distilleerderijen van Campbeltown hun deuren voor het wereldwijde publiek.

De laatste van vele

De bijna 200 jaar oude Glen Scotia distilleerderij is nog maar één van de weinige overgebleven distilleerderijen in Campbeltown. Waar ongeveer dertig andere lokale distilleerderijen verloren gingen, wist Glen Scotia te overleven.

Samen met elkaar

Onder genot van muziek, heerlijk eten en fantastische whisky’s wordt alles wat te maken heeft met de geschiedenis en toekomst van whisky uitgebreid gevierd. Waar vriendschappen ontstaan en gezelligheid in het DNA van het festival zit. Het evenement vindt plaats op dinsdag 21 en woensdag 22 mei 2024.

The Sound of Glen Scotia

Muziek en Glen Scotia gaan hand in hand. Voor het Campbeltown festival hebben muzikanten Neil Ridley, Jenny Sturgeon en Dean Honer samen met Glen Scotia een unieke compositie gecreëerd die het geluid en de essentie van de distilleerderij vangt. Een bijzondere samenkomst tussen whisky en muziek.

Ontdek het geluid van Glen Scotia

Glen Scotia Festival Edition 9 Year Old Fino Sherry Finish

Glen Scotia Festival Edition 9 Year Old Fino Sherry Finish

Aangezien niet iedereen de mogelijkheid heeft om het festival persoonlijk te bezoeken, komt Glen Scotia met deze speciale festival whisky.

Hierdoor is men niet genoodzaakt om naar Schotland te reizen om toch de rijke geschiedenis en toekomst van Campbeltown en haar whisky’s te vieren.

Deze gelimiteerde Festival-botteling is uiterst geschikt om in gezelschap van te genieten. De whisky is ongeturfd en heeft 9 jaar gerijpt, waarvan het grootste deel in first-fill bourbonvaten.

Na de meerjarige rijping in de bourbonvaten heeft de whisky een finish van minimaal 6 maanden ondergaan in prachtige fino sherryvaten.

 

 

Resultaat?

Een frisse en bloemige whisky met de maritieme ziltigheid van Glen Scotia en de kenmerkende droogheid van fino sherry. Gebotteld op 56,2% vatsterkte, met natuurlijk kleurbehoud en zonder koude-filtratie.

Bestelinformatie

De verkoop van deze gelimiteerde Campbeltown Malt Festival Edition 2024 verloopt via Arjan Hartkamp van De Monnik Dranken.

105738 GLEN SCOTIA 9YO Fino Sherry Festival 2024 56,2 % 0,70 ltr

De verwachting is dat wij vanaf (waarschijnlijk) week 18 kunnen uitleveren.

Glen Scotia distilleerderij

Glen Scotia

Glen Scotia is een relatief kleine distilleerderij dat werd opgericht in 1832, waarmee het één van de oudste distilleerderijen in Schotland is.

Glen Scotia staat bekend om zijn unieke smaakprofiel, dat wordt bereikt door het gebruik van de beste ingrediënten en het zorgvuldig bewaken van het rijpingsproces van de whisky.

De whisky's van Glen Scotia worden gerijpt in verschillende soorten vaten, waaronder bourbon-en sherryvaten.

Dit resulteert in een breed scala aan smaken en aroma's, waarbij altijd het typische Campbeltown-karakter aanwezig is.

Lees meer over Glen Scotia whisky uit Campbeltown

Meer over het festival en Glen Scotia

Tijdens het Campbeltown Malt Festival biedt Glen Scotia bezoekers de mogelijkheid om hun whisky's te proeven en te leren over het productieproces van de distilleerderij. Er worden rondleidingen gegeven door de distilleerderij, waarbij bezoekers het hele proces van het maken van de whisky kunnen zien, van het mouten van de gerst tot het distilleren en rijpen van de whisky.

Naast het proeven van de whisky's biedt het Campbeltown Malt Festival ook andere activiteiten, zoals masterclasses en workshops over whisky en het productieproces. Bezoekers kunnen ook genieten van livemuziek, eten en drinken uit de lokale keuken en het verkennen van de prachtige natuurlijke omgeving van Campbeltown.

Wat doen wij?

De drie kernactiviteiten van De Monnik Dranken

Groothandel

Met een omvangrijk portfolio van meer dan 9600 artikelen, voorzien wij diverse klanten in heel Nederland van wijn, gedistilleerd, frisdrank, bier en overige aanverwante drankartikelen.

Merkenbouwer

Het onderscheidend vermogen en de kwaliteit van het product maken het verschil. Wij geloven in merken met een verhaal, oftewel een ‘’heritage’’.

Importeur

Wij importeren wijnen en sterke dranken uit diverse landen en continenten. Deze merken vercommercialiseren wij op de Nederlandse markt.

Back to top