Door naar content

Loch Lomond 152nd The Open ‘Royal Troon’ Special Editions

05 april 2024

Als officiële ‘Spirit Of The Open’ brengt Loch Lomond twee speciale expressies uit om de 152e editie van dit fantastische toernooi te vieren. Een gedurfde single malt met een chardonnay finish en een wel héél bijzondere 24 jaar oude single malt met een manzanilla sherry finish.

The Open

The Open werd voor het eerst gehouden in 1860 en wordt jaarlijks gespeeld op verschillende golfbanen in het Verenigd Koninkrijk. Het toernooi staat bekend om zijn rijke geschiedenis, traditie en uitdagende linksbanen. De beste golfers van over de hele wereld nemen deel aan het toernooi.

The Open wordt beschouwd als één van de vier Majors in het professionele golfcircuit, en het winnen ervan is één van de grootste prestaties binnen de golfsport.

De 152e editie

Dit jaar wordt het toernooi voor de 152e keer gehouden. Het toernooi zal voor de 10e keer terugkeren naar de veeleisende golfbaan Royal Troon, gevestigd in Schotland. De laatste keer dat het hier gehouden werd was in 2016, toen trok de Zweedse Henrik Stenson aan het langste eind.

Loch Lomond The Open 2024 Chardonnay Cask Finish

Loch Lomond The Open 2024 Chardonnay Cask Finish

Loch Lomond heeft deze whisky wederom in samenwerking met wereldberoemde golfer, Colin Montgomerie, tot stand gebracht. De whisky is een vertoning van gedurfdheid en het nemen van risico’s, iets wat niet kan ontbreken in de wereld van golf. Zo heeft de whisky een finish ondergaan op chardonnay wijnvaten, wat zorgt voor subtiele tonen van honingbloesem en boomgaardfruit.

Eén met de natuur

Deze gelimiteerde Loch Lomond The Open single malt whisky is op natuurlijke wijze gecreëerd, zonder koude filtratie of toegevoegde kleurstoffen en gebotteld op 46% alcohol. Net als golf, is deze whisky één met de natuur.

Proefnotities

  • Neus: luchtige en frisse aroma’s van citroen, groene appel, peer en vanille.
  • Smaak: levendige smaken van boomgaardfruit, verse perzik en peer, bloesemhoning en geblakerd eikenhout.
  • Afdronk: middellang met kaneelkruiden en een vleugje rokerigheid.
Loch Lomond The Open 2024 Manzanilla Sherry 24 YO

Loch Lomond The Open 2024 Manzanilla Sherry 24 YO

Deze 24 jaar oude Loch Lomond single malt brengt speciaal voor 2024 een eerbetoon aan alle mensen, spelers en golfbanen die betrokken zijn geweest bij The Open, van de eerste ooit in Prestwick tot en met de 152e The Open-editie dit jaar bij Royal Troon.

Het verhaal achter deze whisky begint in 1999, toen de whisky werd gedistilleerd middels een combinatie van de unieke Straight Neck pot stills en traditionele Swan Neck stills van Loch Lomond.

Het distillaat heeft vervolgens het grootste deel van zijn rijpingsperiode uitgezeten in Amerikaans eikenhouten vaten.

Manzanilla Sherry Cask Finish

Daarna is de whisky afgewerkt in prachtige manzanilla sherryvaten uit Jerez. Dit heeft gezorgd voor een whisky met de kenmerkende elementen van honing en zachte rook waar Loch Lomond bekend om staat, gecombineerd met het fruitige van de manzanilla sherryvaten.

Proefnotities

  • Neus: zoete aroma’s van honing, vanille-fudge, ananas, gekonfijte citrusschillen.
  • Smaak: gebalanceerde tonen van gezouten karamel, gebakken appel, limoen, nootmuskaat en kaneel.
  • Afdronk: lang met marsepein en licht rokerig.

Bestelinformatie

De allocatie van deze gelimiteerde oplages verlopen via Arjan Hartkamp van De Monnik Dranken.

105762 LOCH LOMOND The Open 2024 Chardonnay 0,70 ltr
105764 LOCH LOMOND The Open 2024 Manzanilla Sherry 24YO 0,70 ltr

Er is slechts een beperkte voorraad van de whisky’s, daarom geldt zoals gebruikelijk bij deze limited editions; OP=OP! Uitlevering vanaf waarschijnlijk week 16.

Loch Lomond

Loch Lomond

Door het gebruik van geturfde en ongeturfde gerst en verschillende gistsoorten in combinatie met de verschillende distilleerketels kan men bij Loch Lomond 8 verschillende stijlen whisky produceren.

Eigen cooperage

Ook de bij de distilleerderij behorende kuiperij is indrukwekkend. Per jaar worden er in de Loch Lomond Cooperage zo’n 20.000 vaten gemaakt en herstelt. Een vakmanschap dat niet voor iedereen is weggelegd.

De Loch Lomond Distillery is één van de vier distilleerderijen in Schotland waar een cooperage op locatie is gevestigd.

Lees meer over Loch Lomond Whiskies

Wat doen wij?

De drie kernactiviteiten van De Monnik Dranken

Groothandel

Met een omvangrijk portfolio van meer dan 9600 artikelen, voorzien wij diverse klanten in heel Nederland van wijn, gedistilleerd, frisdrank, bier en overige aanverwante drankartikelen.

Merkenbouwer

Het onderscheidend vermogen en de kwaliteit van het product maken het verschil. Wij geloven in merken met een verhaal, oftewel een ‘’heritage’’.

Importeur

Wij importeren wijnen en sterke dranken uit diverse landen en continenten. Deze merken vercommercialiseren wij op de Nederlandse markt.

Back to top