Door naar content

Strathearn Highland Single Malt Scotch Whisky 2024

15 april 2024

Op maandag 15 april 2024 om 11.00 uur vond de eerste release van Strathearn Highland Single Malt Scotch Whisky plaats. Angela Brown – Lead Distiller bij Strathearn – en haar team hebben een fantastische eerste batch samengesteld, welke vanaf eind week 16 in Nederland beschikbaar zal zijn.

Romig & moutig

Deze krachtige whisky wordt gemaakt van Maris Otter mout, wat zorgt voor een romige en moutige new-make spirit. De eerste release bestaat uit een batch van 32 vaten; een ‘triple cask’ rijping op ex-bourbon, virgin- en ex-sherryvaten.

Tweederde van deze batch is tussen de 6 en 8 jaar oud en één derde is gedistilleerd nadat Douglas Laing & Co de distilleerderij heeft overgenomen. De whisky is gebotteld op een mooi alcoholpercentage van 50%, zonder toevoeging van kleurstoffen en is niet koud-gefiltreerd.

Proefnotities Strathearn Single Malt Scotch Whisky 2024

Strathearn Single Malt Scotch Whisky 2024

Proefnotities

Kleur

Amber

Neus

Heerlijke gerst met zacht eiken.

Smaak

Honing en botercrème met bakkruiden en gedroogde abrikozen.

Afdronk

Een symfonische warme afdronk van boterachtige haverkoekjes.

Douglas Laing Distilling

Cara Laing, Managing Director van Douglas Laing & Co en derde generatie in het familiebedrijf over de whisky en de distilleerderij:

"Dit moment heeft lang op zich laten wachten en we zijn buitengewoon trots om dit nieuws met de wereld te delen. De wereld van het distilleren is nieuw voor Douglas Laing en als derde generatie aan het roer van Douglas Laing, ben ik trots om het familiebedrijf tijdens deze spannende nieuwe stap te leiden.

Ons team van de Strathearn-distilleerderij maakt een vat drank per shift, of simpel gezegd, een vat per dag. Dit mag dan een druppel zijn in de oceaan in vergelijking met sommige distilleerderijen, maar voor Strathearn is het een trots met de hand vervaardigde druppel die de geest van de distilleerderij belichaamt.

Strathearn staat voor kwaliteit boven kwantiteit. Het is een deel van onze familiegeschiedenis, maar wees gerust, dit is slechts het begin voor Douglas Laing Distilling."

Bestelinformatie

De allocatie van deze gelimiteerde oplage verloopt via Valentijn Klop van De Monnik Dranken.

105713 STRATHEARN Highlands Single Malt Scotch Whisky 2024 0,70 ltr.
  • Uitlevering vindt plaats vanaf week 16.
  • We kunnen niet garanderen dat iedereen de gewenste aantallen zal krijgen.
  • Indien de vraag groter is dan het aanbod, zal er een verdeling plaatsvinden.
Strathearn Single Malt Scotch Whisky 2024 doorverwijspagina

Meer over Strathearn

From small acorns, great oaks grow…

Strathearn Highland Single Malt Whisky, afkomstig van één van Schotlands kleinste distilleerderijen, belichaamt puur ambacht.

Er ontstaat een krachtige romige en moutige whisky dankzij het gebruik van Maris Otter mout en de lange fermentatie geeft kenmerkende fruitige tonen aan de whisky’s die rijpen op premium vaten.

Het eikelsymbool symboliseert groei en potentieel en benadrukt Strathearn's grootsheid als kleine distilleerderij.

Lees meer over Strathearn Highland Single Malt Whisky

Wat doen wij?

De drie kernactiviteiten van De Monnik Dranken

Groothandel

Met een omvangrijk portfolio van meer dan 9600 artikelen, voorzien wij diverse klanten in heel Nederland van wijn, gedistilleerd, frisdrank, bier en overige aanverwante drankartikelen.

Merkenbouwer

Het onderscheidend vermogen en de kwaliteit van het product maken het verschil. Wij geloven in merken met een verhaal, oftewel een ‘’heritage’’.

Importeur

Wij importeren wijnen en sterke dranken uit diverse landen en continenten. Deze merken vercommercialiseren wij op de Nederlandse markt.

Back to top