Door naar content

Timorous Beastie Madeira Finish Cheese Cellar Collection No. 2

12 april 2024

Na het daverende succes van de eerste Timorous Beastie ‘Cheese Cellar Collection’ editie afgelopen jaar, komt Douglas Laing nu met het vervolg. Waar de roemruchtige muis in de voorgaande editie een finish op portvaten heeft gehad, blijft hij trouw aan Portugese invloeden met ditmaal een finish op Madeira-wijnvaten.

Cheese Cellar Collectie

In deze Timorous Beastie collectie gaat Douglas Laing’s machtige muisje de hele wereld rond op zoek naar de meest bijzondere vaten. Dit om een ultiem smaakprofiel mee te geven aan de Highland blended malt, zodat de whisky een perfecte combinatie vormt met verschillende kazen.

Uiteraard bestaat deze collectie uitsluitend uit whisky’s die niet koud gefiltreerd zijn en hun natuurlijke kleur hebben behouden.

Portugal

Voor deze tweede editie van de Timorous Beastie Cheese Cellar Collection had het muisje na zijn reis naar Portugal afgelopen jaar, direct al iets bijzonders op het oog. Zo werd hem tijdens zijn reis meermaals verteld dat Portugal bekend staat om nóg een wijnsoort die uitstekend te combineren valt met kaas, namelijk Madeira.

Madeira Finish

Halsoverkop ging het muisje voor zijn vertrek terug naar Schotland toch nog langs de Madeira-eilanden, éénmaal gearriveerd was hij mega enthousiast over de invloeden die Madeira wijnvaten zouden kunnen meegeven aan zijn whisky. Hiermee heeft het muisje zijn Highland blended malt met een finish op Madeira wijnvaten weer omgetoverd tot een waar meesterstuk.

Proefnotities Timorous Beastie Madeira Finish Cheese Cellar Collection No. 2

Timorous Beastie Madeira Finish Cheese Cellar Collection No. 2

Proefnotities

Neus

Rijp boomgaardfruit, zoete honing, geroosterde amandelen en subtiele florale aroma’s.

Smaak

Toffee, gekarameliseerde appels en sappige pruimen met een milde kruidigheid en een zijdezacht mondgevoel.

Afdronk

Een symfonische warme afdronk van zoete vanille en sinaasappelmarmelade.

Gruyère kaas

Het muizenhartje van Timorous Beastie ging sneller kloppen toen hem een stukje Zwitserse Gruyère kaas werd geserveerd in combinatie met de Madeira finished whisky. De perfecte kaascombinatie voor deze tweede editie van de Cheese Cellar Collection.

De milde zoetheid van de Zwitserse Gruyère kaas vormt een perfecte aanvulling op de subtiele flora-aroma's die de invloed vvan Madeira met zich meebrengt. Hartig ontmoet zoet, een prachtige harmonie.

Bestelinformatie

De allocatie van deze gelimiteerde oplage verloopt via Valentijn Klop van De Monnik Dranken.

105729 TIMOROUS BEASTIE Cheese Cellar #2 Madeira Cask 2024 48% 0,70ltr

Uitleveren vanaf waarschijnlijk week 16.

We kunnen niet garanderen dat iedereen de gewenste aantallen zal krijgen.

Remarkable Regional Malts

Remarkable Regional Malts

Elke whisky in de serie is een mix van single malts uit verschillende distilleerderijen die typerend zijn voor een specifieke regio in Schotland, zoals Islay, Speyside, Highland en Lowland.

De whisky's zijn non-chill filtered en hebben een natuurlijke kleur, waardoor de smaken en aroma's van de malts goed tot uiting komen.

De Remarkable Regional Malts-serie is een eerbetoon aan de verschillende Schotse regio's en biedt liefhebbers de mogelijkheid om de kenmerkende smaken en stijlen van elke regio te ontdekken in één fles.

Lees meer over de Remarkable Regional Malts

Wat doen wij?

De drie kernactiviteiten van De Monnik Dranken

Groothandel

Met een omvangrijk portfolio van meer dan 9600 artikelen, voorzien wij diverse klanten in heel Nederland van wijn, gedistilleerd, frisdrank, bier en overige aanverwante drankartikelen.

Merkenbouwer

Het onderscheidend vermogen en de kwaliteit van het product maken het verschil. Wij geloven in merken met een verhaal, oftewel een ‘’heritage’’.

Importeur

Wij importeren wijnen en sterke dranken uit diverse landen en continenten. Deze merken vercommercialiseren wij op de Nederlandse markt.

Back to top