Door naar content

Terra Cogita Rosé, een nieuw begin

12 augustus 2024

In Perswijn 5 2024 proefde Ronald de Groot voor de rubriek ‘Het Einde’ de Terra Cogita Rosé 2023 van wijnhuis Domaines Robert Vic uit de Languedoc in het zuiden van Frankrijk. Het echtpaar Jerôme en Aurélie Vic zorgt met deze duurzame wijn voor een ‘nieuw begin’.

Een nieuw begin

Eindredacteur bij Perswijn Ronald de Groot over de Terra Cogita Rosé: “In ‘Het Einde’ deze keer aandacht voor een nieuw begin. Als wijn misschien niet helemaal het einde, maar wel een bijzondere stap vooruit. De rosé is gemaakt van een meeldauwresistente druif; cabernet cortis. Dat is een kruising tussen cabernet sauvignon en solaris.”

Terra Cogita

Terra Cogita

Terra Cogita is een recent initiatief geïntroduceerd door Aurélie Vic en Jérôme Vic van Domaines Robert Vic, gericht op duurzaamheid en respect voor de natuur. De naam "Terra Cogita" betekent "Ik denk aan mijn land", wat de nadruk legt op het behoud van bodemgezondheid en biodiversiteit, essentiële elementen voor de productie van authentieke en zuivere wijnen.

De Terra Cogita-lijn omvat twee hoofdvarianten: Soreli Blanc en Cabernet Cortis Rosé.

Deze wijnen worden geproduceerd volgens biologische en biodynamische principes, in lijn met de inzet van de Vics voor milieuvriendelijke landbouw. Terra Cogita vertegenwoordigt een belangrijke stap richting innovatieve en duurzame wijnbouw en toont het unieke terroir van de Languedoc-regio​.

Cabernet cortis

De rosé van Terra Cogita wordt dus gemaakt van cabernet cortis. Ronald de Groot over deze druif:

“In Nederland worden daar vaak rode wijnen mee gemaakt, maar deze Franse versie is een rosé. Voor rood is het geen gemakkelijke druif, want als nakomeling van cabernet sauvignon ontwikkelt hij gemakkelijk wat aroma’s van groene paprika.

Het echtpaar Jerôme en Aurélie Vic, een gelouterd koppel wijnmakers, weet er goed mee om te gaan, door het juiste plukmoment en de juiste gisten te kiezen. Hier geen paprika, maar fijn frambozenfruit, een klein fruitsnoepje, met een lichtvoetige en sappige smaak. En nog duurzaam ook.”

Wijn & Spijs met Terra Cogita

Wijn & Spijs

De Terra Cogita Rosé mag met recht een bijzondere wijn genoemd worden. Hieronder volgen enkele aanbevelingen voor perfecte wijn- en spijscombinaties die de smaken van deze wijn benadrukken en aanvullen.

Deze duurzame rosé, met zijn frisse frambozenaroma's en lichtvoetige smaak, is perfect bij gegrilde garnalen met een limoen-munt dressing of een salade van watermeloen, feta en munt.

Voor een nazomerse avond combineert deze wijn prachtig met geroosterde kip met citroen en tijm of een pasta met tomaat en basilicum.

Joke Holster van De Monnik Dranken: "Deze duurzame wijn voegt een extra vleugje toe aan elke zomerse maaltijd!"

Joke vervolgt:

Bij De Monnik Dranken zijn we trots om deze duurzame en heerlijke wijn aan te bieden. Ontdek zelf de fantastische smaak en de perfecte spijscombinaties van de Terra Cogita Rosé. Probeer ook eens de Soréli, de witte variant en laat je verrassen door de innovatieve wijnbouw van Domaines Robert Vic.

Wijnen De Monnik Dranken

Bekijk ons assortiment wijnen

Wijn assortiment De Monnik Dranken

Als wijnimporteur c.q. wijngroothandel hebben wij de laatste jaren een veelomvattend portfolio kunnen opbouwen.

Mede dankzij de expertise van ons Brand Management team beschikt De Monnik Dranken over een uitgebreid assortiment kwaliteitswijnen voor horeca, slijterij & wijnhandel.

 

Lees meer over ons aanbod wijnen

 

Wat doen wij?

De drie kernactiviteiten van De Monnik Dranken

Groothandel

Met een omvangrijk portfolio van meer dan 9600 artikelen, voorzien wij diverse klanten in heel Nederland van wijn, gedistilleerd, frisdrank, bier en overige aanverwante drankartikelen.

Merkenbouwer

Het onderscheidend vermogen en de kwaliteit van het product maken het verschil. Wij geloven in merken met een verhaal, oftewel een ‘’heritage’’.

Importeur

Wij importeren wijnen en sterke dranken uit diverse landen en continenten. Deze merken vercommercialiseren wij op de Nederlandse markt.

Back to top