Door naar content

Glen Scotia 6 Years Old Red Wine Single Cask

27 februari 2024

In samenspraak met het in Campbeltown gevestigde whiskymerk Glen Scotia heeft De Monnik Dranken een prachtige single cask botteling geselecteerd. Deze 6 jaar oude whisky is exclusief voor de Nederlandse markt en heeft een finish ondergaan op rode wijnvaten uit de Bordeaux.

Na het distillatieproces is de whisky in 2017 weggelegd op een 1st Fill Bourbon Barrel en heeft de laatste rijpingsperiode (finish) plaatsgevonden op een 1st fill Bordeaux Red Wine Hogshead. Na zes jaar heeft zich een fruitige en zoete whisky met een fluweelzachte textuur ontwikkeld.

Dit was het moment dat Iain McAlister de tijd rijp achtte om de whisky te laten bottelen, wat heeft geresulteerd in een pure en intense whiskyervaring die elke whiskyliefhebber zal waarderen.

De whisky heeft zijn natuurlijke kleur behouden en non-chill filtration is toegepast. Uiteindelijk zijn er slechts 230 flessen uit het vat gekomen en deze zijn door Glen Scotia exclusief beschikbaar gesteld voor de Nederlandse whiskyliefhebbers.

Proefnotities Glen Scotia 6 Years Old Red Wine Single Cask

Glen Scotia 6 Years Old Red Wine Single Cask

Proefnotities

Neus

Tonen van gemoute gerst en clementine.

Smaak

Zoete tonen voeren de boventoon, daarnaast zijn gebakken rode appel, gekristalliseerde gember, kaneel en sappige aardbeien duidelijk waarneembaar.

Afdronk

Uitgebalanceerd met een zoet karakter waarbij lagen van golden syrup naar voren komen.

Meer weten over Glen Scotia?

Onlangs heeft de podcast - Drop Or Dram - een interview gehouden met Iain McAlister. Als Master Distiller van Glen Scotia geeft hij een inkijk hoe het er aan toe gaat in de beroemde whiskystad Campbeltown. Als geboren en getogen ‘Campbeltowner’ heeft hij zijn droombaan en streeft hij na om de best mogelijke whisky’s ter wereld op de markt te krijgen. Beluister hier de aflevering!

"I was born and bred in Campbeltown, I've spent all my days here…. The whisky's everywhere, it does run through your veins in some respect."
Iain McAlister

Bestelinformatie

De allocatie en verkoop van deze Glen Scotia single cask verloopt via Arjan Hartkamp - Sales Ambassador Loch Lomond Group.

105706 GLEN SCOTIA 6YO Red Wine SC 0,70 ltr

Op het moment loopt er een intekening en de verwachting is dat deze bottelingen vanaf week 11 worden uitgeleverd. Indien de vraag hoger is dan het aanbod, zal er een herverdeling plaatsvinden.

Glen Scotia distilleerderij

Glen Scotia

Bij Glen Scotia produceert men al sinds 1832 de kenmerkende kruidige en maritieme Campbeltown whisky’s. In 2008 werd onder leiding van Iain McAlister een nieuwe weg ingeslagen.

Dit betaalde zich uit in 2021 toen de distilleerderij werd uitgeroepen tot Scottish Whisky Distillery of the Year en de Glen Scotia 25 YO werd bekroond tot 'best single malt whisky in the world'.

Deze prestatie markeert een opmerkelijke wederopstanding van Campbeltown als vooraanstaande whiskyregio. De toewijding en vastberadenheid van het team inspireren anderen om het stadje opnieuw in de schijnwerpers te zetten.

Lees meer over Glen Scotia whisky uit Campbeltown

Wat doen wij?

De drie kernactiviteiten van De Monnik Dranken

Groothandel

Met een omvangrijk portfolio van meer dan 9600 artikelen, voorzien wij diverse klanten in heel Nederland van wijn, gedistilleerd, frisdrank, bier en overige aanverwante drankartikelen.

Merkenbouwer

Het onderscheidend vermogen en de kwaliteit van het product maken het verschil. Wij geloven in merken met een verhaal, oftewel een ‘’heritage’’.

Importeur

Wij importeren wijnen en sterke dranken uit diverse landen en continenten. Deze merken vercommercialiseren wij op de Nederlandse markt.

Back to top