Door naar content

Old Particular Port Dundas 19 YO Single Grain - Dutch Dram Masters #4

03 juli 2024

De vierde editie van The Dutch Dram Masters is nu beschikbaar. Deze speciale uitgave betreft een 19 jaar oude Old Particular Port Dundas whisky. Deze uitzonderlijke whisky is afkomstig van de onafhankelijke bottelaar Douglas Laing en wordt in samenwerking met De Monnik Dranken exclusief aangeboden op de Nederlandse markt.

The Dutch Dram Masters

Om de nalatenschap van de Nederlandse kunstmeesters te eren hebben Douglas Laing en De Monnik Dranken de handen in elkaar geslagen om ‘The Dutch Dram Masters’ in het leven te roepen.

Na drie exceptionele edities, vertegenwoordigd door Nachtwacht, de Windstoot en het Vrolijke Huisgezin, is het dan nu tijd voor Rivierlandschap met ruiters van Aelbert Cuyp uit ca. 1653 – 1657.

Rivierlandschap met ruiters, Aelbert Cuyp, ca. 1653 – 1657

“Een weids, zonovergoten rivierlandschap, wazig in de verte, met een luchtig geschetste wolkenpartij. Twee Nederlandse officieren houden halt aan de rivier en drenken hun paarden vlak bij een herder met zijn rustende kudde. Dit idyllische tafereel speelt zich niet af in Italië, maar aan de Waal bij Nijmegen, waar Cuyp landschapstekeningen maakte die hij meenam naar zijn atelier in Dordrecht.”

Old Particular Port Dundas 19YO Single Grain - Dutch Dram Masters #4

De zomer in een kunstwerk

Of we nu tevreden zijn met het weer of niet, het is onmiskenbaar zomer. De tijd van zon, rust en ontspanning. Dit wordt prachtig weergegeven in het kunstwerk van Aelbert Cuyp.

Het geheel straalt een vredigheid uit die iedereen herkent in de zomerse maanden. Even bijkomen van de hitte, terwijl je uitkijkt op een bloeiend landschap met pasgeboren dieren die de aandacht trekken.

Zomerse zuiverheid

Het heldere water waar de ruiters en hun paarden genieten van een drinkpauze fungeert als een mooie brug naar Schotse whisky. Water is één van de belangrijkste elementen voor het maken van whisky.

Hoe zuiverder het water, hoe zuiverder de whisky! De Dutch Dram Masters #4 betreft een 19 jaar oude Port Dundas gerijpt op een Refill Barrel. Het levenswater is gebotteld op een cask strength van 60,2% en vertoont een helder gouden kleur.

Een frisse en prachtige single grain whisky, perfect voor de zomertijd!

Proefnotities

Kleur

Helder goud.

Smaak

Zoete koekjes, honing ontbijtgranen, vanillecrème, gebrande bruine suiker en een zachte kruidigheid.

Bestelinformatie

De verkoop van deze limited edition verloopt via Valentijn Klop, Sales Ambassador Douglas Laing voor de Nederlandse markt.

105840 OLD PARTICULAR Port Dundas 19YO Single Grain - Dutch Dram Masters #4

Old Particular Port Dundas 19YO Single Grain is zeer beperkt verkrijgbaar, daardoor kunnen we niet garanderen dat iedereen de gevraagde aantallen ook daadwerkelijk ontvangt.

  • Uitleveren vanaf waarschijnlijk week 29, 2024.
  • OP = OP!
  • Indien de vraag groter is dan het aanbod, wordt er een verdeling gemaakt.
Exceptional Single Casks van Douglas Laing

Exceptional Single Casks

De Old Particular serie van Douglas Laing is een verzameling van bijzondere single cask bottelingen van Schotse single malt whisky's. De serie staat bekend om zijn hoge kwaliteit en exclusiviteit. Elke botteling wordt gepresenteerd in een individuele doos en voorzien van gedetailleerde informatie over het vat en de whisky zelf.

Old Particular serie

De Old Particular serie is een belangrijk onderdeel van de Exceptional Single Casks van Douglas Laing en wordt gewaardeerd door whiskyverzamelaars en -liefhebbers over de hele wereld.

Lees meer over de Exceptional Single Casks van Douglas Laing.

Valentijn
Wilt u meer informatie over de whisky's van Douglas Laing? Neem dan contact op met Valentijn Klop.

Wat doen wij?

De drie kernactiviteiten van De Monnik Dranken

Groothandel

Met een omvangrijk portfolio van meer dan 9600 artikelen, voorzien wij diverse klanten in heel Nederland van wijn, gedistilleerd, frisdrank, bier en overige aanverwante drankartikelen.

Merkenbouwer

Het onderscheidend vermogen en de kwaliteit van het product maken het verschil. Wij geloven in merken met een verhaal, oftewel een ‘’heritage’’.

Importeur

Wij importeren wijnen en sterke dranken uit diverse landen en continenten. Deze merken vercommercialiseren wij op de Nederlandse markt.

Back to top