Door naar content

Whisky Festival West-Friesland 2024 met Japanse favoriet

12 juli 2024

Op vrijdagavond 5 juli 2024 trokken ongeveer 181 whiskyliefhebbers naar Café de Kreek in Zwaag voor de derde editie van het Whisky Festival West-Friesland (WFWF). Dit kleinschalige maar oergezellige evenement werd georganiseerd door Slijterij Vidra. Met een warme sfeer en een scala aan whisky’s werd het voor de bezoekers een avond om niet snel te vergeten.

Een uniek whiskyfestival

Het Whisky Festival West-Friesland is een uniek evenement. Anders dan bij sommige grootschalige festivals draait het bij WFWF om de tijd nemen voor iedere whisky.

De aanwezigen krijgen de kans om in een rustige en gemoedelijke setting te genieten van hun favoriete dranken, terwijl experts hen meenemen in de wereld van whisky.

Arjan en Ronald

De Monnik Dranken was prominent aanwezig in West-Friesland en werd vertegenwoordigd door Arjan Hartkamp en Ronald Anneveldt. Arjan en Ronald hadden een uitgebreide selectie whisky’s meegenomen en wisten de bezoekers te verrassen.

Mars Japanse whisky

Mars Whisky

Ronald liet de whiskyliefhebbers verschillende uiteenlopende whisky’s proeven, waaronder bijvoorbeeld Amrut, Filliers, Tomintoul, GlenAllachie en Mars. De bezoekers waren zeer gecharmeerd van de 3 Japanse whisky’s.

Uniek blending- en rijpingsproces

Ronald: “Mars is een interessant whiskymerk vanwege het unieke blending- en rijpingsproces dat men hanteert.

Mars beschikt over twee distilleerderijen (Shinshu en Tsunuki) en heeft op het tropische eiland Yakushima een extra rijpingslocatie (Yakushima Aging Cellar. Op dit eiland is het tropisch warm met een hoge luchtvochtigheid. Dit extreme klimaat biedt Mars Whisky de mogelijkheid de whisky te laten rijpen onder totaal andere omstandigheden dan bij Shinshu en Tsunuki.

In Zwaag konden de volgende whisky’s van Mars geproefd worden:

  • Mars Kasei Blended Whisky; een gebalanceerde blend met tonen van fruit en kruiden.
  • Mars Maltage Cosmo Blended Malt Whisky; een complexe mix van smaken met een vleugje rook en een lange afdronk.
  • Mars Maltage Cosmo Manzanilla Cask Finish; een whisky met een unieke finish in Manzanilla sherryvaten, die zorgt voor een harmonieuze combinatie van zoetheid en droogheid.
Loch Lomdon - Spearhead en Wolfie's

Wolfie's, Spearhead en Loch Lomond

Naast de prachtige selectie van Mars, waren er ook andere interessante whisky’s te proeven.

Arjan Hartkamp presenteerde enkele indrukwekkende whisky’s, waaronder:

  • Wolfie’s Blended Scotch Whisky
  • Spearhead Single Grain Scotch Whisky
  • Diverse edities van Loch Lomond zoals Loch Lomond Original Single Malt en Loch Lomond 18YO Single Malt
  • Verschillende Glen Scotia whisky’s, waaronder Glen Scotia 10YO Single Malt en Glen Scotia Victoriana 54,2%

Diversiteit en persoonlijke aandacht

De diversiteit en kwaliteit van deze whisky’s zorgden ervoor dat er voor iedere liefhebber wel iets bijzonders te ontdekken viel.
De kleinschaligheid van het festival zorgde ervoor dat elke bezoeker persoonlijke aandacht kreeg en echt kon genieten van de uitgebreide uitleg en verhalen achter de whisky’s.

Bedankt

De derde editie van Whisky Festival West-Friesland was een groot succes. Langs deze weg willen wij Slijterij Vidra hartelijk bedanken voor de organisatie van dit geslaagde evenement.

Onderscheidend vermogen

Onderscheidend vermogen

Naast de Japanse whisky's van Mars en Schotse whisky's zoals Wolfie's, Spearhead en Loch Lomond beschikt De Monnik Dranken over een uitgebreid portfolio gedistilleerde kwaliteitsdranken.

Deze merken zijn voor de horecaondernemer, slijterij of speciaalzaak ideaal om zich te kunnen onderscheiden van de concurrentie.

Neem contact op

Neem contact op met onze Verkoop Buitendienst, zij informeren u graag over de mogelijkheden voor úw bedrijf. Bekijk alvast onze spiritspagina voor het verhaal achter onze eigen importmerken.

Wat doen wij?

De drie kernactiviteiten van De Monnik Dranken

Groothandel

Met een omvangrijk portfolio van meer dan 9600 artikelen, voorzien wij diverse klanten in heel Nederland van wijn, gedistilleerd, frisdrank, bier en overige aanverwante drankartikelen.

Merkenbouwer

Het onderscheidend vermogen en de kwaliteit van het product maken het verschil. Wij geloven in merken met een verhaal, oftewel een ‘’heritage’’.

Importeur

Wij importeren wijnen en sterke dranken uit diverse landen en continenten. Deze merken vercommercialiseren wij op de Nederlandse markt.

Back to top