Door naar content

Rock Island Tequila Cask Finish Limited Edition

27 juni 2024

Dit jaar introduceert Douglas Laing een bijzondere limited edition van Rock Island. Deze speciale editie verbindt Rock Island niet alleen met de zee, maar ook met de Mexicaanse cultuur. Dit komt door de unieke afwerking van de whisky in ex-tequilavaten.

Mexicooo… Mexicoooo!

Deze unieke editie van Rock Island vormt een harmonieus huwelijk tussen de ziltige kustlijn van Schotland en de zonovergoten heuvels van Mexico.

Deze bijzondere combinatie verenigt de smaak en traditie van Schotse whisky met Mexicaanse tequila. Dit alles komt samen in een prachtige fles, versierd met bekende Mexicaanse elementen en de karakteristieke Rock Island kenmerken.

Rock Island Tequila Cask Finish

Rock Island is een blended malt whisky, samengesteld uit de beste Island Single Malts, waaronder Jura, Islay, Arran en Orkney. Voor deze limited edition zijn deze single malts exclusief gerijpt in ex-tequilavaten.

De whisky biedt een rijk palet aan smaken, zoals frisse appel, karamel, vanille en een subtiele rokerigheid. Perfect om puur van te genieten, maar ook uitstekend geschikt voor het maken van cocktails. Gebotteld op een alcoholpercentage van 48%, behoudt de whisky zijn natuurlijke kleur en is er geen koude filtratie toegepast.

Passie Voor Whisky

Al meer dan 70 jaar zorgt Douglas Laing, als onafhankelijke bottelaar en familiebedrijf, met trots ervoor dat whiskyliefhebbers jaarlijks kunnen genieten van uitzonderlijke whisky’s. Bij elke botteling staat een duidelijke filosofie centraal: whisky aanbieden zonder iets toe te voegen of weg te nemen. Deze passie en dit vakmanschap komt duidelijk naar voren in de Rock Island Tequila Cask Finish.

"Whisky as the Distiller intended."

Proefnotities Rock Island Tequila Cask Finish

Rock Island Tequila Cask Finish

Proefnotities

Neus

Levendige aroma’s van citrus, een rokerig kampvuur en romige crème brûlée.

Smaak

Stroperig met smaken van frisse appel, karamel en vanille, in evenwicht gehouden door geturfde mout.

Afdronk

Aanhoudend met bruine suiker en geroosterd eikenhout.

Bestelinformatie

De allocatie van deze gelimiteerde oplage verloopt via de buitendienst van De Monnik Dranken.

105784 | ROCK ISLAND Tequila Cask Finish Limited Edition 0,70 ltr
  • Uitlevering vindt plaats vanaf (waarschijnlijk) week 26.
  • We kunnen niet garanderen dat iedereen de gewenste aantallen zal krijgen.
  • Indien de vraag groter is dan het aanbod, zal er een verdeling plaatsvinden.
Remarkable Regional Malts

Remarkable Regional Malts

Rock Island is een onderdeel van de Remarkable Regional Malts van onafhankelijk bottelaar Douglas Laing. Elke whisky in deze serie is een mix van single malts uit verschillende distilleerderijen die typerend zijn voor een specifieke regio in Schotland, zoals Islay, Speyside, Highland en Lowland.

De whisky's zijn non-chill filtered en hebben een natuurlijke kleur, waardoor de smaken en aroma's van de malt whisky's goed tot uiting komen.

De Remarkable Regional Malts zijn een eerbetoon aan de verschillende Schotse regio's en biedt liefhebbers de mogelijkheid om de kenmerkende smaken en stijlen van elke regio te ontdekken in één fles.

Lees meer over de Remarkable Regional Malts

Wat doen wij?

De drie kernactiviteiten van De Monnik Dranken

Groothandel

Met een omvangrijk portfolio van meer dan 9600 artikelen, voorzien wij diverse klanten in heel Nederland van wijn, gedistilleerd, frisdrank, bier en overige aanverwante drankartikelen.

Merkenbouwer

Het onderscheidend vermogen en de kwaliteit van het product maken het verschil. Wij geloven in merken met een verhaal, oftewel een ‘’heritage’’.

Importeur

Wij importeren wijnen en sterke dranken uit diverse landen en continenten. Deze merken vercommercialiseren wij op de Nederlandse markt.

Back to top