Door naar content

1e editie Westlands Whisky Festival helemaal goud!

13 maart 2024

Op zaterdag 9 maart 2024 vond de allereerste editie van het Westlands Whisky Festival plaats. Het festival is een lang gekoesterde droom van Jean-Pierre en Brian van der Mast van Slijterij Madeira en vond plaats bij het sfeervolle De Kiem in ’s-Gravenzande.

Whisky in het Westland

Door het hele land vinden verschillende grote en kleine whiskyfestivals plaats. Tot afgelopen weekend was het Westland – het glastuinbouwgebied tussen Den Haag, Delft en Rotterdam – een witte vlek op de ‘whiskyfestivalkaart’.

Jean-Pierre en Brian van der Mast – vader en zoon – en samen eigenaar van Slijterij Madeira in ’s-Gravenzande vonden het de hoogste tijd dat hier verandering in kwam. Daarom besloten zij om voor alle whiskyliefhebbers in het Westland en omstreken een ‘eigen’ whiskyfestival te organiseren.

Dat er animo voor een lokaal en kleinschalig whiskyfestival was bleek wel uit de kaartverkoop. De eerste 100 toegangskaarten waren binnen mum van tijd uitverkocht. Daarom besloten Jean-Pierre en Brian om de ruimte te vergroten en nog eens 50 kaarten aan te bieden. Ook deze extra toegangskaarten gingen als warme broodjes over de toonbank en het festival was dan ook al snel volledig uitverkocht.

Groot succes

Niet alleen de kaartverkoop, maar ook de avond zelf bleek een groot succes. Al ver voor 19:00 uur stond er een lange rij voor de ingang. ‘Gewapend’ met een proefglaasje, muntjes en een festivalboekje betraden de Westlandse whiskyliefhebbers zalencentrum De Kiem voor een smaakvolle ontdekkingsreis langs de vele verschillende whisky’s.

Whiskycocktail

Bij binnenkomst werden de whiskyliefhebbers gelijk verrast met een whiskycocktail. Men kon kiezen uit The Epicurean Lowland Blended Malt in de mix met Franklin & Sons Brewed Ginger Ale óf Smokehead in de mix met Franklin & Sons Original Cola.

Mike en Valentijn

Namens De Monnik Dranken waren Mike Overvliet (Accountmanager Slijterij & Wijnhandel Zuid- en West-Nederland) en Valentijn Klop (Sales Ambassador Douglas Laing & Co. aanwezig om ‘de glaasjes te vullen’ en de bezoekers alle ‘ins en outs’ over de whisky’s van De Monnik Dranken te vertellen.

Mike Overvliet liet daarbij whiskymerken zoals Kavalan, Filliers, Smokehead, Tamdhu, Loch Lomond en Glen Scotia proeven en Valentijn Klop focuste zich als vanzelfsprekend op het moois dat onafhankelijk bottelaar Douglas Laing te bieden heeft.

Geboren en getogen Westlander

Voor Valentijn was het in ’s-Gravenzande sowieso een bijzondere avond. Als geboren en getogen Westlander was het voor Valentijn natuurlijk “helemaal goud” om aanwezig te mogen zijn op het eerste Westlandse Whisky Festival en zijn passie te mogen delen met zijn streekgenoten.

Scallywag Chocolate Edition 2024

Scallywag The Chocolate Edition 2024

Deze avond kregen festivalbezoekers een primeur: de landelijke lancering van de 7e editie van Scallywag The Chocolate Edition vond plaats op de dag vóór het festival.

Als eerste kregen de bezoekers de kans om deze exclusieve limited edition te proeven. Het was dan ook geen verrassing dat dit één van de populairste whisky's van het festival was.

Meer informatie over Scallywag The Chocolate Edition 2024

Xtra Old Particular bottelingen

Ook de Xtra Old Particular bottelingen (uit de Exceptional Single Cask Serie) die Valentijn uitschonk waren erg in trek.

 

Rampur Jugalbandi Moscatel Small Batch

Een andere zeer populaire whisky bleek de Rampur Jugalbandi Moscatel Small Batch. Een bijzondere Indiase whisky met een fraaie finish op moscatel-vaten. De whisky is gebotteld op een natuurlijke vatsterkte van 56,1%.

De small batch variant van Rampur heeft een volle rijke smaak, met zowel fruitige als kruidige tonen verkregen uit rijping op ex-bourbonvaten en een narijping op Portugese moscatel-vaten.

Uitstekende sfeer

De sfeer was van het begin tot het eind meer dan uitstekend en toen om 22:45 uur de doedelzakspeler de laatste ronde geblazen had vertrokken de gasten blij en voldaan, nagenietende van een zeer geslaagde eerste editie van het Westlands Whisky Festival!

Bedankt

De Monnik Dranken, Mike Overvliet en Valentijn Klop willen Jean-Pierre en Brian van der Mast en team Madeira bedanken voor de goede organisatie en prettige samenwerking tijdens dit geslaagde evenement en hopelijk tot volgend jaar!

Onderscheidend vermogen

De Monnik Dranken

Onderscheidend vermogen

Naast de hiervoor genoemde whisky's beschikt De Monnik Dranken over een uitgebreid portfolio gedistilleerde dranken. Deze merken zijn voor de horecaondernemer, slijterij of speciaalzaak van ideaal om zich te kunnen onderscheiden van de concurrentie.

Neem contact op

Neem contact op met onze Verkoop Buitendienst, zij informeren u graag over de mogelijkheden voor úw bedrijf. Bekijk alvast onze spirits pagina voor het verhaal achter onze eigen importmerken.

Wat doen wij?

De drie kernactiviteiten van De Monnik Dranken

Groothandel

Met een omvangrijk portfolio van meer dan 9600 artikelen, voorzien wij diverse klanten in heel Nederland van wijn, gedistilleerd, frisdrank, bier en overige aanverwante drankartikelen.

Merkenbouwer

Het onderscheidend vermogen en de kwaliteit van het product maken het verschil. Wij geloven in merken met een verhaal, oftewel een ‘’heritage’’.

Importeur

Wij importeren wijnen en sterke dranken uit diverse landen en continenten. Deze merken vercommercialiseren wij op de Nederlandse markt.

Back to top