Door naar content

Scallywag The Chocolate Edition 2024

08 maart 2024

Douglas Laing heeft de 7e batch van de jaarlijks terugkerende Scallywag The Chocolate Edition uitgebracht. Deze speciale uitgave van de Scallywag Speyside blended malt is overwegend gerijpt in de beste portvaten en brengt een interessante winactie mee in zijn ambachtelijke nieuwe verpakking.

Scallywag Blended Speyside Malt

De originele Scallywag is een ‘small batch botteling’ en werd in 2013 toegevoegd aan de Remarkable Regional Malts-serie van Douglas Laing. De whisky is samengesteld uit de beste Speyside single cask single malts uit de bekendste whiskyregio van Schotland.

Scallywag The Chocolate Edition 2024

De 7e uitgave van Scallywag The Chocolate Edition is een heerlijke smaakvolle samensmelting van het onderscheidende Speyside karakter in combinatie met de luxueuze invloed van de beste portvaten.

De combinatie tussen Speyside en port geeft de whisky een zoet en zijdezacht smaakpalet, waarin lagen van bruine suiker, donker bosfruit en warme bakkruiden zijn te ontdekken.

Zoals gebruikelijk bij Douglas Laing heeft de Scallywag Chocolate Edition geen kunstmatige kleuring of koude filtratie ondergaan. De whisky is gebotteld om 48% en is – hoe kan het ook anders – uitstekend te combineren met donkere chocolade.

Proefnotities Scallywag Chocolate Edition 2024

Scallywag The Chocolate Edition 2024

Proefnotities

Neus

Zijdezacht met zoete en kruidige aroma’s van kaneel en cacao.

Smaak

Donkere chocolade, bruine suiker, donker bosfruit en warme bakkruiden.

Afdronk

Fris en fruitig met tonen van zoethout, blauwe bessen en bramen.

Ambachtelijke Uitstraling

De nieuwe release van de Scallywag Chocolate edition is wederom in een nieuw jasje gestoken. De whisky wordt gepresenteerd in een premium zwarte fles die refereert naar de donkere tonen van chocolade.

De fles zit verpakt in een charismatisch papieren jasje dat de ambachtelijkheid, die gepaard gaat met het maken van whisky en chocolade, weergeeft. Uiteraard zijn zowel de fles als het papieren jasje weer goed vertegenwoordigd door de Fox Terrier van de familie Laing, die trots op het etiket staat afgebeeld.

Smaakvolle actie voor consumenten

De speelse Scallywag zit dit jaar niet stil met zijn Chocolade Edition. Zo heeft hij verscheidene gouden tickets en zelfs een gouden bot verstopt in de verpakking van een aantal flessen.

Bij aanschaf van een fles Scallywag The Chocolate Edition #7 maakt de whiskyliefhebber kans om één van deze gouden verrassingen te vinden.

Eén van de gouden wikkels in handen? Dan wacht er een smaakvolle prijs die volledig in het teken van chocolade staat. Scan snel de QR-code op de gouden wikkel en volg de instructies om de prijs te claimen!

Allocatie en bestelinformatie

De allocatie van deze gelimiteerde oplage verloopt via Valentijn Klop van De Monnik Dranken.

105728 SCALLYWAG The Chocolate Port Cask Finish #7 2024 48% 0,70ltr

• Uitleveren vanaf waarschijnlijk week 11.
• We kunnen niet garanderen dat iedereen de gewenste aantallen zal krijgen.

Remarkable Regional Malts

Remarkable Regional Malts

Scallywag is een onderdeel van de Remarkable Regional Malts van onafhankelijk bottelaar Douglas Laing. Elke whisky in deze serie is een mix van single malts uit verschillende distilleerderijen die typerend zijn voor een specifieke regio in Schotland, zoals Islay, Speyside, Highland en Lowland.

De whisky's zijn non-chill filtered en hebben een natuurlijke kleur, waardoor de smaken en aroma's van de malt whisky's goed tot uiting komen.

De Remarkable Regional Malts zijn een eerbetoon aan de verschillende Schotse regio's en biedt liefhebbers de mogelijkheid om de kenmerkende smaken en stijlen van elke regio te ontdekken in één fles.

Lees meer over de Remarkable Regional Malts

Wat doen wij?

De drie kernactiviteiten van De Monnik Dranken

Groothandel

Met een omvangrijk portfolio van meer dan 9600 artikelen, voorzien wij diverse klanten in heel Nederland van wijn, gedistilleerd, frisdrank, bier en overige aanverwante drankartikelen.

Merkenbouwer

Het onderscheidend vermogen en de kwaliteit van het product maken het verschil. Wij geloven in merken met een verhaal, oftewel een ‘’heritage’’.

Importeur

Wij importeren wijnen en sterke dranken uit diverse landen en continenten. Deze merken vercommercialiseren wij op de Nederlandse markt.

Back to top