Door naar content

Big Peat Thropaigeach Feis Ile Edition 2024

23 mei 2024

De jaarlijkse terugkerende Big Peat Fèis Ìle limited edition staat klaar voor een grandioze lancering. Onze geturfde vriend is dit jaar omgetoverd tot een ware tropische piraat. Met een finish op speciaal geselecteerde Caribische rumvaten heeft deze Big Peat-botteling logischerwijs de bijnaam ‘Thropaigeach Edition’ (Gaelic voor ‘tropisch’) gekregen.

Fèis Ìle – The Islay Festival

Fèis Ìle is een jaarlijks feest dat whiskyfans van over de hele wereld samenbrengt op het eiland Islay om hier zowel de whisky die op het eiland wordt geproduceerd als de cultuur te vieren.

Het festival, dat steeds populairder wordt, biedt mogelijkheden om verschillende distilleerderijen te bezoeken, talloze proeverijen bij te wonen en ter plekke unieke whisky releases mee te maken. Dit alles uiteraard onder het genot van heerlijk eten, feestelijke muziek en een onevenaarbare gezellige sfeer.

A true celebration of all things Islay

Tropisch rokerige whisky

Deze Big Peat Thropaigeach-botteling heeft een bijzondere uitstraling in een zwarte fles met 'piraatachtige' elementen. Met een unieke finish op Caribische rumvaten kunnen Big Peat fans een whisky verwachten die wordt gedomineerd door een – voor Big Peat - kenmerkende stevige rokerigheid met daarbij stroperige smaken van geflambeerde banaan en gegrild vlees.

De whisky is gebotteld op een alcoholpercentage van 48%, met natuurlijke kleur en zonder koude filtratie.

Big Pea..raat!

Een echte must-have voor iedereen die dol is op Big Peat en zijn whisky’s. Met elke slok komt er telkens wat ‘piraatachtigs’ in je naar boven. De Sea Shanty’s beginnen door je hoofd te spelen en voor je het weet praat je als een ware piraat: “Arrr”, “Ahoy”, “Blimey”!

Proefnotities Big Peat Thropaigeach Feis Ile Edition 2024

Big Peat Thropaigeach Feis Ile Edition 2024

Proefnotities

Neus

Rokerige aroma’s van geturfde gerst, warme kruiden en geroosterde marshmallows.

Smaak

Vettig en dik, een typisch Islay-karakter, met geflambeerde banaan, gegrild vlees en honingmout.

Afdronk

Lang en aanhoudend met geroosterde ananas en een licht kruidige en zoete piment.

Bestelinformatie

De allocatie van deze gelimiteerde oplage verloopt via Valentijn Klop van De Monnik Dranken.

105730 | BIG PEAT Thropaigeach Feis Ile Edition 2024 48% 0,70 ltr

• Uitlevering vindt plaats vanaf (waarschijnlijk) week 22.
• We kunnen niet garanderen dat iedereen de gewenste aantallen zal krijgen.
• Indien de vraag groter is dan het aanbod, zal er een verdeling plaatsvinden.

Remarkable Regional Malts

Remarkable Regional Malts

Elke whisky in de serie is een mix van single malts uit verschillende distilleerderijen die typerend zijn voor een specifieke regio in Schotland, zoals Islay, Speyside, Highland en Lowland.

De whisky's zijn non-chill filtered en hebben een natuurlijke kleur, waardoor de smaken en aroma's van de malts goed tot uiting komen.

De Remarkable Regional Malts-serie is een eerbetoon aan de verschillende Schotse regio's en biedt liefhebbers de mogelijkheid om de kenmerkende smaken en stijlen van elke regio te ontdekken in één fles.

Lees meer over de Remarkable Regional Malts

Wat doen wij?

De drie kernactiviteiten van De Monnik Dranken

Groothandel

Met een omvangrijk portfolio van meer dan 9600 artikelen, voorzien wij diverse klanten in heel Nederland van wijn, gedistilleerd, frisdrank, bier en overige aanverwante drankartikelen.

Merkenbouwer

Het onderscheidend vermogen en de kwaliteit van het product maken het verschil. Wij geloven in merken met een verhaal, oftewel een ‘’heritage’’.

Importeur

Wij importeren wijnen en sterke dranken uit diverse landen en continenten. Deze merken vercommercialiseren wij op de Nederlandse markt.

Back to top