Door naar content

Rosebank 32 YO Lowland Single Malt 2024

13 mei 2024

Vlak voor de publiekelijke opening van de legendarische distilleerderij brengt Rosebank een 32 jaar oude whisky op de markt. Dit is de derde en tevens laatste editie binnen ‘Legacy Series’ trilogie, welke afkomstig is uit de laatste overgebleven vaten van de in 1993 gesloten Rosebank Distillery.

Rosebank - ‘King of the Lowlands’

Sinds de sluiting van de Rosebank Distillery in 1993 wordt Rosebank altijd nog gezien als ‘King of the Lowlands’. De whisky’s van de legendarische distilleerderij worden namelijk vanwege de fruitige bloemige stijl – te danken aan de drievoudige distillatie en het gebruik van worm tubs – gezien als misschien wel de beste Lowland single malt. Het perfecte uitgangspunt om na drie veelbewogen decennia te herrijzen!

Rosebank 32 Years Old Lowland Single Malt

Rosebank 32 Years Old Lowland Single Malt

Deze derde en laatste editie van de Rosebank ‘Legacy Series’ is kenmerkend in de rijke, fruitige en bloemige huisstijl van de legendarische Rosebank distillery. Deze weergaloze whisky is speciaal geselecteerd ter ere aan de heropening van de Rosebank distillery na een sluiting van meer dan 30 jaar.

Een 32-jarige Lowland single malt whisky welke door Rosebank in de laatste drie jaar voorafgaand aan de sluiting van de distilleerderij werd gedistilleerd.

Na meer dan drie decennia in eikenhouten vaten te hebben gerijpt kan de whisky omschreven worden als rijk en complex, met een elegant, evenwichtig en zacht karakter.

Proefnotities
  • Neus: elegant en evenwichtig, ananasblokjes, gedroogde abrikoos, zacht eikenhout, gekonfijte gember, citroen, marsepein, tonen van witte peper en café latte.
  • Smaak: fluweelzacht mondgevoel met tonen van mout, tijm, butterscotch, tropisch fruit, drogend eikenhout en zacht verwarmende kruiden.
  • Afdronk: zacht en lang met citroen, honingpap en geroosterde walnoot.

Bestelinformatie

Allocatie van de verkoop van de flessen verloopt uitsluitend via Joël de Kock van De Monnik Dranken. Bij interesse kunt u contact opnemen.

105711 | ROSEBANK 32YO Lowland Single Malt #3 2024 47,6% 0,70 ltr

De verwachting is dat wij vanaf (waarschijnlijk) week 22 kunnen uitleveren. Wij kunnen niet garanderen dat u de gewenste aantallen zult ontvangen.

De herrijzenis van Rosebank

De herrijzenis van Rosebank

De gerenommeerde Rosebank-distilleerderij is het afgelopen jaar volledig nieuw leven ingeblazen. Drie schitterende koperen ketels vormen het hart van de distilleerderij, waar met grote zorg de technieken van de oorspronkelijke oprichters worden nagevolgd.

Met trots verbonden aan zowel het verleden als de toekomst van Rosebank, blijft de iconische 30 meter hoge schoorsteen – een bekend oriëntatiepunt in Falkirk – fier overeind staan. Hoewel de productie alweer op volle toeren draait, zal de distilleerderij pas vanaf juni 2024 officieel haar deuren openen voor bezoekers.

Lees meer over Rosebank

Back to top