Door naar content

Big Peat brengt limited edition Port Cask Finish speciaal voor Nederland

17 oktober 2024

In samenwerking met Douglas Laing presenteert De Monnik Dranken met trots een unieke Big Peat botteling, exclusief voor de Nederlandse markt. Deze geliefde Islay Blended Malt whisky, die al 15 jaar de harten van whiskyliefhebbers verovert, krijgt nu een bijzondere Ruby Port finish.

De perfecte balans tussen rook en fruit

De kenmerkende rokerige, ziltige en asachtige smaken die Big Peat zo beroemd maken, komen van iconische distilleerderijen zoals Ardbeg, Caol Ila, Bowmore en het legendarische Port Ellen.

In deze speciale uitgave wordt dat robuuste Islay-profiel gecombineerd met het levendige, fruitige karakter van Ruby Portvaten. Het resultaat? Een verfijnde whisky waarin de klassieke turfrook wordt aangevuld met zoete toetsen van karamel, gekonfijte sinaasappel, chocolade en gestoofd fruit.

Big Peat’s Dutch Pals

Big Peat heeft altijd al een warme band gehad met Nederland en dit jaar onderstreept hij die vriendschap met deze fantastische limited edition, speciaal voor de Nederlandse markt.

De rijping op Ruby Portvaten geeft de whisky een extra dimensie met een fruitige twist, zonder afbreuk te doen aan het stevige Islay-karakter waar Big Peat om bekendstaat.

Op de fles prijkt trots een afbeelding van een typisch Nederlandse windmolen, als eerbetoon aan de Nederlandse fans van Big Peat. Deze botteling is een ode aan hen en een perfect verzamelobject voor iedere liefhebber van Islay whisky’s.

Proefnotities Big Peat Port Cask Finish

Proefnotities Big Peat Port Cask Finish

Neus: klassieke Islay turfrook, met tonen van karamel, gekonfijte sinaasappel, donkere chocolade en gestoofd fruit.

Smaak: krachtige rokerigheid en ziltigheid, aangevuld met zoete tonen van karamel, sinaasappelzest en rijke gestoofde vruchten. Een vleugje pure chocolade zorgt voor extra diepgang.

Afdronk: lang en verwarmend, waarin de turfrook mooi samensmelt met zoete en fruitige invloeden van de portvaten.

Robuust Islay & fruitige zoetheid

Een rijke en complexe whisky, waarin de robuuste Islay-elementen harmonieus samenkomen met de fruitige zoetheid van ruby port.

Natuurlijk

De Big Peat Port Cask Finish heeft een alcoholpercentage van 48% en wordt, zoals altijd, gebotteld zonder koude filtratie en met behoud van de natuurlijke kleur. Het is een limited edition, dus op = op!

Bestelinformatie

Deze exclusieve uitgave voor Nederland is beschikbaar via De Monnik Dranken. De allocatie verloopt via Valentijn Klop, die u graag verder helpt met uw bestelling.

Productinformatie
  • Artikelnummer: 105735
  • Big Peat Port Cask Finish 48% Netherlands, 0,70 ltr
  • Verwachte uitlevering: vanaf week 44

Big Peat’s Private Casks Series

Als onderdeel van Big Peat’s Private Casks Series is deze speciale release, beperkt tot slechts 834 flessen, exclusief gecreëerd voor De Monnik Dranken.

Valentijn
Wilt u meer informatie over de whisky's van Douglas Laing? Neem dan contact op met Valentijn Klop.
Remarkable Regional Malts

Remarkable Regional Malts

Big Peat is het vlaggenschip van de Remarkable Regional Malts van onafhankelijk bottelaar Douglas Laing. Elke whisky in deze serie is een mix van single malts uit verschillende distilleerderijen die typerend zijn voor een specifieke regio in Schotland, zoals Islay, Speyside, Highland en Lowland.

De whisky's zijn non-chill filtered en hebben een natuurlijke kleur, waardoor de smaken en aroma's van de malt whisky's goed tot uiting komen.

De Remarkable Regional Malts zijn een eerbetoon aan de verschillende Schotse regio's en biedt liefhebbers de mogelijkheid om de kenmerkende smaken en stijlen van elke regio te ontdekken in één fles.

Lees meer over de Remarkable Regional Malts

Wat doen wij?

De drie kernactiviteiten van De Monnik Dranken

Groothandel

Met een omvangrijk portfolio van meer dan 9600 artikelen, voorzien wij diverse klanten in heel Nederland van wijn, gedistilleerd, frisdrank, bier en overige aanverwante drankartikelen.

Merkenbouwer

Het onderscheidend vermogen en de kwaliteit van het product maken het verschil. Wij geloven in merken met een verhaal, oftewel een ‘’heritage’’.

Importeur

Wij importeren wijnen en sterke dranken uit diverse landen en continenten. Deze merken vercommercialiseren wij op de Nederlandse markt.

Back to top