Door naar content

Filliers Advokaat valt in de smaak tijdens Vakbeurs Foodspecialiteiten

07 oktober 2024

Op maandag 30 september en dinsdag 1 oktober 2024 vond in de Expo Houten de jaarlijkse Vakbeurs Foodspecialiteiten plaats. Deze beurs, die al meer dan drie decennia bestaat, begon ooit met een focus op kaas. Tegenwoordig biedt het evenement een breed scala aan delicatessen en dranken voor speciaalzaken. De editie van dit jaar trok een recordaantal bezoekers, wat het belang van deze vakbeurs binnen de branche onderstreepte.

Voor het eerst was De Monnik Dranken aanwezig met een eigen stand. Karlijn Vink, Vincent Tijink, Mike Overvliet en Patrick van Egmond presenteerden een selectie van wijnen, de premium frisdranken van Franklin & Sons en Filliers Advokaat.

Vooral de advokaat wist veel aandacht te trekken. Bezoekers waren onder de indruk van de romige, volle smaak en de hoge kwaliteit van dit Belgische product. Het vakmanschap van Filliers, dat al generaties bekendstaat om zijn distilleerkunst, maakt hun advokaat een bijzondere toevoeging aan het assortiment van veel delicatessenzaken.

Wat maakt Filliers Advokaat interessant voor een delicatessezaak?

Filliers Advokaat biedt een perfecte balans tussen smaak en textuur, wat het product veelzijdig maakt in gebruik. Het kan zowel puur worden genuttigd als in desserts worden verwerkt, bijvoorbeeld in gebak of over ijs.

Wat maakt Filliers Advokaat interessant voor een delicatessezaak?
Luxueuze aanvulling

Deze veelzijdigheid biedt ondernemers de mogelijkheid om het product breed aan te bieden, zowel voor fijnproevers die op zoek zijn naar een luxueuze aanvulling op hun dessert, als voor de thuiskok die iets speciaals wil toevoegen aan zijn creaties.

Ambachtelijk

Bovendien is de opkomst van ambachtelijke en nostalgische producten, zoals advokaat, in lijn met de groeiende vraag naar hoogwaardige, authentieke delicatessen.

Filliers, met zijn lange traditie en oog voor kwaliteit, sluit perfect aan bij deze trend.

Vakmanschap en traditie

Voor delicatessenzaken biedt dit niet alleen een onderscheidend product, maar ook een verhaal over vakmanschap en traditie dat resoneert bij de consument.

Wijnassortiment

Naast de advokaat konden bezoekers van de stand kennismaken met een mooi wijnassortiment, waaronder Pierre Jean, Lorgeril (Languedoc), Pellegrino (Sicilië), Bernard Massard (Luxemburg), Duffour Père & Fils (Gascogne), Imperiale Spumante, Condesa de Leganza (Spanje) en Bellussi Prosecco. De opvallende flesdesigns en verschillende inhoudsmaten, van 0,375 liter tot maar liefst 3 liter, maakten vooral de Cuvée Prestige en Prosecco Rosé DOC Brut aantrekkelijk voor de naderende feestdagen.

Succesvolle dagen

Al met al waren het twee succesvolle dagen waarbij Karlijn, Vincent, Mike en Patrick veel inspiratie opdeden en nieuwe relaties aangingen, terwijl ze genoten van de vele culinaire hoogstandjes om hen heen.

Filliers Advocaat

Filliers Advocaat

In 1970 ontwikkelde Julia Denecker, echtgenote van Firmin Filliers (derde generatie Filliers), het familierecept voor de Belgische Advokaat van Filliers Distillery.

Eierlikeur

Advokaat is een eierlikeur en wordt -net als jenever - voornamelijk in Nederland en België geproduceerd. Vrijwel nergens ter wereld wordt het ook in de dikke variant die wij kennen verkocht.

Romig en mild

De Filliers Advokaat is een romige milde likeur die op traditionele wijze en in kleine hoeveelheden wordt geproduceerd. Dus met verse eieren en uitsluitend natuurlijke aroma’s.

Wijnen De Monnik Dranken

Bekijk ons assortiment wijnen

Wijn assortiment De Monnik Dranken

Als wijnimporteur c.q. wijngroothandel hebben wij de laatste jaren een veelomvattend portfolio kunnen opbouwen.

Mede dankzij de expertise van ons Brand Management team beschikt De Monnik Dranken over een uitgebreid assortiment kwaliteitswijnen voor horeca, slijterij & wijnhandel.

 

Lees meer over ons aanbod wijnen

 

Wat doen wij?

De drie kernactiviteiten van De Monnik Dranken

Groothandel

Met een omvangrijk portfolio van meer dan 9600 artikelen, voorzien wij diverse klanten in heel Nederland van wijn, gedistilleerd, frisdrank, bier en overige aanverwante drankartikelen.

Merkenbouwer

Het onderscheidend vermogen en de kwaliteit van het product maken het verschil. Wij geloven in merken met een verhaal, oftewel een ‘’heritage’’.

Importeur

Wij importeren wijnen en sterke dranken uit diverse landen en continenten. Deze merken vercommercialiseren wij op de Nederlandse markt.

Back to top