Door naar content
Janneau Armagnac

Janneau Armagnac

Sinds 1851 wordt Janneau wereldwijd erkend, door hun expertise in het produceren van armagnac van ongeëvenaarde kwaliteit. Door Janneau’s unieke stijl en meesterlijke beheersing van de verschillende productiestadia, hebben ze een reputatie opgebouwd als één van ’s werelds meest toonaangevende armagnac merken!

De druif

De belangrijkste druivensoorten welke worden gebruikt bij Janneau zijn Ugni Blanc, Folle Blanche, Colombard en Baco. Allemaal witte druivensoorten die worden gebruikt om uitsluitend ongefilterde, natuurlijke witte wijnen te verkrijgen via traditionele vinificatiemethoden, waarbij de droesem in de wijn wordt behouden. Direct na de fermentatie, wordt de witte, natuurlijke, ongerijpte wijn gedistilleerd. De resulterende eaux-de-vie geeft Janneau haar onnavolgbare boeket, kracht en body.

Distillatieproces

Distillatie van armagnac wordt in de winter uitgevoerd en moet, volgens de wet, op 31 maart na de oogst voltooid zijn. Er zijn twee zeer verschillende distillatiemethodes welke wettelijk zijn toegestaan voor de distillatie van armagnac, namelijk continue distillatie en Double Distillation. Bij continue distillatie wordt er gebruik gemaakt van een speciale column still, ook wel Armagnaçais genoemd. Deze produceert krachtige en aromatische brandewijn, rijk aan essentiële oliën. De Double Distillation methode is een meer complexe methode, waarbij verschillende koperen alambieken worden gebruikt welke alleen het ‘hart’ van de distillatie extraheren en zo de ‘kop’ en ‘staart’ niet worden meegenomen. Het resultaat is een armagnac zo helder als water met duidelijke tonen van fruit, pruim, groene appel en ook aroma’s van vanille. 

Bij Janneau wordt er sinds eind jaren 70 gebruik gemaakt van beide methodes, waarbij beide distillaten geblend worden om de bekende Janneau Armagnac te produceren; een kenmerk waarin Janneau zich onderscheidt ten opzichte van alle andere armagnac.

Rijpingsproces

De transparante en kristalachtige spirit wordt na het distillatieproces gelijk in vaten van 450 liter gelegd. Deze vaten zijn gemaakt van eikenhout uit de nabijgelegen bossen van Limousin en Monlezun. Elk vat heeft verschillende kenmerken en geeft de spirit verschillende taninnes en houtachtige aroma’s. Het duurt nog een aantal jaar voordat de armagnac zijn typische amberkleur en subtiele tanninesmaken krijgt. Het verouderingsproces vindt plaats in de oude kelders, welke zijn gebouwd in 1851 en waar ongeveer 10% van de gehele gerijpte armagnac voorraad uit de regio ligt te rusten en rijpen in volledige stilte.

Website: http://www.armagnac-janneau.com/

 

 

Wat doen wij?

De drie kernactiviteiten van De Monnik Dranken

Groothandel

Met een omvangrijk portfolio van meer dan 9600 artikelen, voorzien wij diverse klanten in heel Nederland van wijn, gedistilleerd, frisdrank, bier en overige aanverwante drankartikelen.

Merkenbouwer

Het onderscheidend vermogen en de kwaliteit van het product maken het verschil. Wij geloven in merken met een verhaal, oftewel een ‘’heritage’’.

Importeur

Wij importeren wijnen en sterke dranken uit diverse landen en continenten. Deze merken vercommercialiseren wij op de Nederlandse markt.

Ask away!

Wilt u meer informatie of heeft u een vraag?

Neem gerust contact op met ons.
Onze medewerkers staan voor u klaar.

Back to top