Over dit product
Armagnac Janneau beschikt over de mogelijkheid om een grote verscheidenheid aan vintages te bottelen.
Deze botteling komt uit het jaar 1996 en is gemaakt van de druivenras Ugni Blanc.
Proefnotities:
Neus: Tonen van boterachtige brioche, vanille en pralines.
Smaak: Krachtig met tonen van tabak en overrijpe vruchten.
Afdronk: Mooie afdronk van walnoten, romige kastanjehoning en pure chocolade.
Bent u op zoek naar een vintage uit een specifiek jaar?
Neem voor de beschikbaarheid van verschillende jaren contact op met uw vertegenwoordiger of met de binnendienst van De Monnik Dranken.
Wat gebeurde er allemaal nog meer in het jaar 1996?
- De eerste Nederlandse zoekmachine op het internet, genaamd Ilse, gaat van start.
- België schaft als laatste Europees land de doodstraf af.
- Dolly wordt geboren: het eerste zoogdier dat met succes werd gekloond uit een volwassen cel.
Over de producent Janneau Armagnac
In 1851 richtte Pierre Etienne Janneau, Maison Janneau op in de Franse armagnac regio Condom. Vier generaties van de familie Janneau hebben het geheim van de Grand Armagnac doorgegeven om tot op de dag van vandaag dezelfde kwaliteit te kunnen hanteren. Tegenwoordig is Maison Janneau één van de belangrijkste producenten op het gebied van armagnac waar de distillatie, rijping en botteling volledig plaatsvindt in de regio van herkomst.
Bij Janneau wordt er sinds eind jaren 70 gebruik gemaakt van twee methodes van distilleren, namelijk via continue distillatie én double distillation. Beide distillaten worden geblend om de bekende Janneau Armagnac te verkrijgen; een kenmerk waarin Janneau zich onderscheidt ten opzichte van alle andere armagnac. Na het distilleren wordt de transparante en kristalachtige spirit in vaten van 450 liter gerijpt. Deze vaten zijn gemaakt van eikenhout uit de nabijgelegen bossen van Limousin en Monlezun. Het verouderingsproces vindt plaats in de eeuwenoude kelders van Maison Janneau.
Meer informatie over de producent
Ervaar onze spirits zelf
Festivals & Beurzen
Horecava 2025
Van 13 tot en met 16 januari 2025 opent de RAI Amsterdam haar deuren voor de Horecava, het grootste evenement voor professionals in de foodservice-industrie. Natuurlijk is De Monnik Dranken ook aanwezig op deze jaarlijks terugkerende beurs trekt de Horecava duizenden bezoekers uit binnen- en buitenland, die op zoek zijn naar de nieuwste trends, producten en innovaties in de horeca.
Wat we doen
De kracht van De Monnik Dranken
Ask away!
Wilt u meer informatie of heeft u een vraag?
Neem gerust contact met ons op.
Onze adviseurs staan voor u klaar.