Door naar content
Peychaud's Bitters

Peychaud’s Bitters zijn tegenwoordig onmisbaar in de cocktailscene en een must-have voor elke serieuze cocktailbar. Het begon allemaal in 1838, toen Antoine Peychaud, een Creoolse immigrant, zijn apotheek opende aan The French Quarter’s Royal Street in New Orleans.

Met zijn achtergrond als apotheker, was hij van nature een ware mixologist. Zijn vrienden verzamelden zich ’s avonds laat bij de apotheek, waar Antoine Peychaud zijn gasten een drankje voorzette met cognac, absint en een scheutje geheime bitters. Deze geheime bitters werden later bekend als Peychaud’s Bitters. En het drankje? Dat staat tegenwoordig bekend als The Sazerac Cocktail!

The Sazerac House

In Oktober 2019 opende The Sazerac Company, the Sazerac House in New Orleans. Bezoekers wordt hier een meeslepende ervaring voorgeschoteld waarbij de geschiedenis van New Orleans wordt verkent door middel van cocktails. Het is slechts een paar honderd meter van de vroegere apotheek van Antoine Peychaud. Door geavanceerde technieken worden gasten meegenomen terug in de tijd, terug naar The French Quarter in 1838..

Ook het gebruik en de veelzijdigheid van bitters worden uitgelegd aan de bezoekers van The Sazerac House. Een gedeelte van de productie en botteling van Peychaud’s Bitters wordt tegenwoordig hier gedaan en dit geeft een uniek kijkje in de wereld van bitters.

The Sazerac Cocktail

Tegen 1850 was de Sazerac-cocktail, gemaakt met Sazerac brandy en Peychaud’s Bitters, immens populair. Toen in 1873 een plaag van druifluis de complete cognac en brandy productie teisterde, werd de brandy vervangen door Rye Whiskey en werd er een scheutje absint toegevoegd. In 1912 werd absint verbannen in de Verenigde Staten, en werd het vervangen door een anijslikeur genaamd Herbsaint, waarna het officiële recept van de cocktail werd aangepast om Herbsaint te gebruiken.

Het officiële recept van “The Sazerac”:

  • 1 suikerklontje
  • 45ml Sazerac Rye Whiskey
  • 7,5ml Herbasaint
  • 3 scheutjes Peuchaud’s Bitters
  • Citroenschil

Vul een Old-Fashioned glas met ijs. Doe in een tweede Old-Fashioned glas het suikerklontje en Peychaud’s Bitters en verpletter het suikerklontje. Voeg de Sazerac Rye Whiskey toe aan het tweede glas. Gooi het ijs uit het eerste glas en bedek de rand van het glas met de Herbasaint. Giet het whiskey-bitters-suiker mengsel van het tweede glas in het eerste glas en garneer met de citroenschil.

Website: http://sazerac.com/

 

Wat doen wij?

De drie kernactiviteiten van De Monnik Dranken

Groothandel

Met een omvangrijk portfolio van meer dan 9600 artikelen, voorzien wij diverse klanten in heel Nederland van wijn, gedistilleerd, frisdrank, bier en overige aanverwante drankartikelen.

Merkenbouwer

Het onderscheidend vermogen en de kwaliteit van het product maken het verschil. Wij geloven in merken met een verhaal, oftewel een ‘’heritage’’.

Importeur

Wij importeren wijnen en sterke dranken uit diverse landen en continenten. Deze merken vercommercialiseren wij op de Nederlandse markt.

Ask away!

Wilt u meer informatie of heeft u een vraag?

Neem gerust contact op met ons.
Onze medewerkers staan voor u klaar.

Back to top