Door naar content
Vecchia Romagna

Vecchia Romagna

Een succesverhaal van meer dan tweehonderd jaar, waarin ervaring, creativiteit en innovatie ertoe hebben gebracht dat Vecchia Romagna wereldwijd bekend staat als een unieke brandy met onveranderlijke charme. De onmiskenbare driehoekige fles is de standaard geworden voor hoogwaardige kwaliteit en Italiaanse perfectie.

De geschiedenis

Jean Buton, afkomstig van een familie van Franse distilleerders, was de officiële leverancier van Napoleon. Toen Napoleons rijk begon in te storten, besloot Jean Buton om in 1820 een distilleerderij in Bologna te openen, waar hij een soortgelijk terroir vond als dat in het Charente departement in Frankrijk, het hart van de cognac regio. Hij begint hier met het produceren van Cognac Buton. Meer dan honderd jaar later, in 1939, wordt het product omgedoopt tot Vecchia Romagna Buton Brandy. De onmiskenbare driehoekige fles wordt gecreëerd en het succes van de brandy wordt alleen maar groter.  

Distillatieproces

Het distillatieproces begint met het selecteren van de beste druiven en wijn. De ideale wijn om brandy mee te maken, moet volkomen helder zijn, weinig aromatisch, hoog in de zuurgraad en redelijk resistent tegen oxidatie. Daarom is de geselecteerde druif voor Vecchia Romagna de Trebbiano druif  (ook bekend als de Ugni Blanc in Frankrijk). De Trebbiano druif is één van de meest oude en meest aangeplante witte druivensoort in Italië en Frankrijk. De druiven zijn relatief klein, bevatten veel sap en produceren frisse, stevige wijn met een hoge zuurgraad: ideaal voor de productie van brandy. De distillatie van Vecchia Romagna vindt plaats in column stills en pot stills om de originele geuren en aroma’s van de wijn te accentueren. Hierna wordt de brandy gerijpt in twee verschillende soorten eiken: Frans en Amerikaans, en twee verschillende soorten vaten, om diepte en complexiteit aan de spirit te geven.

Website: https://vecchiaromagna.it/

Wat doen wij?

De drie kernactiviteiten van De Monnik Dranken

Groothandel

Met een omvangrijk portfolio van meer dan 9600 artikelen, voorzien wij diverse klanten in heel Nederland van wijn, gedistilleerd, frisdrank, bier en overige aanverwante drankartikelen.

Merkenbouwer

Het onderscheidend vermogen en de kwaliteit van het product maken het verschil. Wij geloven in merken met een verhaal, oftewel een ‘’heritage’’.

Importeur

Wij importeren wijnen en sterke dranken uit diverse landen en continenten. Deze merken vercommercialiseren wij op de Nederlandse markt.

Ask away!

Wilt u meer informatie of heeft u een vraag?

Neem gerust contact op met ons.
Onze medewerkers staan voor u klaar.

Back to top