Door naar content
VECCHIA ROMAGNA Brandy Riserva 18YO VECCHIA ROMAGNA Brandy Riserva 18YO VECCHIA ROMAGNA Brandy Riserva 18YO

Over dit product

De Vecchia Romagna Riversa 18 is een buitengewoon verfijnd wijndistillaat, een deskundige blend van brandy gerijpt voor minimaal 18 jaar. Het intense aromatische profiel is het resultaat van een rijpingsproces in verschillende soorten vaten. De kleine Franse eikenhouten barriques geven structuur en karakter, de grotere Slavonische eikenhouten vaten zorgen voor rondheid en een zachte balans en de finish op vaten welke eerder zijn gebruikt voor Amarone della Valpolicella geven intense en volhardende karakteristieken.

Proefnotities
Kleur: Warm amber met mahonie en goud.
Neus: Kruidig met tonen van tabaksbladeren, etherische hints van gedroogd fruit en krachtige tonen van walnoot en vijg.
Smaak: Smooth, intens en aanhoudend. Gekonfijte vruchtenmengsels en kruidige tonen van kaneel, Spaanse peper en kruidnagel. Daarna complexe tonen van walnoot, tabaksbladeren, koffie en versterkte wijn (Madeira). De finish op de Amarone della Valpolicella vaten geeft de brandy een tannine toets welke de structuur en het evenwicht van de drank onderstreept.

Vecchia Romagna is ontstaan in 1820, toen de familie Buton vanuit Frankrijk naar Italië verhuisde. Zij openden hier een distilleerderij in Bologna en na veel experimenteren werd de legendarische brandy Vecchia Romagna geboren. De originele driehoekvormige fles is nog steeds één van de unieke karakteristieken van de brandy. Wereldwijd wordt de brandy herkend, gedronken en wordt er van genoten. In 1999 heeft Gruppo Montenegro het merk onder zijn hoede genomen. 

Gruppo Montenegro, opgericht in 1885, is een toonaangevende Italiaanse producent in spirits. Een constant streven naar excellentie, respect voor traditie en aandacht voor product kwaliteit en duurzaamheid, hebben ervoor gezorgd dat de merken van Gruppo Montenegro een deel zijn geworden van het dagelijks Italiaanse leven. 

Land van herkomst Italie Alcohol 43.8 Subgroep Brandy
Producent Montenegro Groep Gedistilleerd

Ervaar onze spirits zelf

Festivals & Beurzen

Whisky in Leiden
01 juni 2024

Whisky in Leiden

Op zaterdag 1 juni 2024 zal Whisky in Leiden weer plaatsvinden. De Hooglandse kerk is voor de 3e keer de locatie voor dit whiskyevent.

Alle Festivals & Beurzen

Ask away!

Wilt u meer informatie of heeft u een vraag?

Neem gerust contact met ons op.
Onze adviseurs staan voor u klaar.

Back to top