Door naar content
Santo Grau

Santo Grau

Geschiedenis

Het merk Santo Grau werd, na een zorgvuldige selectie van kleine en traditionele suikerrietfabrieken, in Brazilië in 1992 opgericht. Om eer te doen aan de heerlijke Braziliaans cachaça werden drie verschillende labels gelanceerd: Santo Grau Itirapuã (São Paulo), Santo Grau Coronel Xavier Chaves (Minas Gerais) en Santo Grau Paraty (Rio de Janeiro). Vanaf de allereerste flessen bevatten deze dranken een geheim ingrediënt: de toewijding waarmee het wordt gemaakt.

Terroir

Het woord “terroir” komt uit het Frans en geeft aan dat een product afkomstig is/ specifiek is voor een bepaalde regio. Het terroir zorgt ervoor dat de drank wordt gemaakt met alle kwaliteiten en kenmerken van die bepaalde regio. Hierbij moet je denken aan; de geologie, de topologie, het weerpatroon en vooral ook de mensen die erbij betrokken zijn. Santo Grau is echter van oordeel dat terroir verder gaat dan alleen bovenstaande beschrijving. Het geheim van een goede cachaça zit hem ook in de tradities/het ambacht van de stillmaster en zijn familie, die al generaties lang hun drank maken. Santa Grau investeert niet in industriële productie, maar in kleine producenten, het doel van Santo Grau’s is dit segment te laten groeien en voort te laten bestaan.

De suikerriet fabrieken

De suikerrietfabrieken van Santa Grau handhaven hun waarden. De oudste suikerrietfabriek van Brazilië, Coronel Xavier Chaves, is meer dan 250 jaar oud en maakt zijn cachaça precies op dezelfde manier als destijds. De Paraty fabriek dateert uit 1803 en wordt nu beheerd door de vijfde generatie van de oprichter. De Itirapuã fabriek, in het binnenland van São Paulo, gebruikt nog steeds dezelfde methodes als in 1860 en nog steeds met behulp van een watermolen. De kwaliteit die Santo Grau biedt gaat verder dan de fles op de tafel. Elke suikerrietfabriek handhaaft de tradities van zijn eigen stillmaster en familie en maakt zijn eigen drank zoals ze dat in het verleden ook atijd hebben gedaan.

Het proces

De suikerriet wordt handmatig geoogst rondom de molens, zonder slash-and-burn technieken of enig ander chemisch product. De suikerriet blijft vrij van grond om zo geen vervuiling met ongewenste producten te krijgen en wordt tot 24 uur na het snijden geplet. Het fermentatie proces verloopt natuurlijk en langzaam om zo het beste resultaten te verkrijgen. Na het fermenteren wordt het sap overgebracht naar kleine koperen alembics voor het distillatieproces. Alleen het beste deel van de gedistilleerde suikerriet wordt gebruikt voor de cachaca. Dit alles resulteert in kwalitatieve smaakvolle cachaças die rijk zijn aan aroma’s.

Label

Elk Santa Grau label heeft het DOCG-zegel, oftwel Deominazione di Origine Controllata e Garantita. Dit betekent dat de cachaça wordt gemaakt volgens lokale tradities. Het zorgt ervoor dat de drank die u geserveerd krijgt, de traditionele en unieke Santo Grau is.

Website: https://www.santograu.com.br/en/

Wat doen wij?

De drie kernactiviteiten van De Monnik Dranken

Groothandel

Met een omvangrijk portfolio van meer dan 9600 artikelen, voorzien wij diverse klanten in heel Nederland van wijn, gedistilleerd, frisdrank, bier en overige aanverwante drankartikelen.

Merkenbouwer

Het onderscheidend vermogen en de kwaliteit van het product maken het verschil. Wij geloven in merken met een verhaal, oftewel een ‘’heritage’’.

Importeur

Wij importeren wijnen en sterke dranken uit diverse landen en continenten. Deze merken vercommercialiseren wij op de Nederlandse markt.

Ask away!

Wilt u meer informatie of heeft u een vraag?

Neem gerust contact op met ons.
Onze medewerkers staan voor u klaar.

Back to top