Over dit product
Deze cachaca is het resultaat van een bijzonder terroir, ze heeft in plaats van op hout te rijpen, 6 maanden gerust in ondergrondse met paraffine gecoate stenen tanks. De tanks zijn 250 jaar geleden gebouwd en hebben inmiddels de status van nationaal erfgoed.
Het intense aroma van deze cachaca doet denken aan de oude suikerrietvelden, de smaak begint krachtig, wordt bijna zoet en vult je mond. Het is de perfecte cachaca om puur van te genieten maar smaak ook heerlijk in een caipirinha!
Serveersuggestie:
Santo Grau Cachaca Caipirinha
Over de producent Santo Grau
Het merk Santo Grau werd, na een zorgvuldige selectie van kleine en traditionele suikerrietfabrieken, in Brazilië in 1992 opgericht. Om eer te doen aan de heerlijke Braziliaanse cachaca, werden drie verschillende labels gelanceerd: Santo Grau Itirapuã (São Paulo), Santo Grau Coronel Xavier Chaves (Minas Gerias) en Santo Grau Paraty (Rio de Janeiro). Vanaf de allereerste flessen bevatten deze dranken een geheim ingrediënt: de toewijding waarmee het wordt gemaakt.
Terroir
Het woord "terroir" komt uit het Frans en geeft aan dat een product specifiek is voor een bepaalde regio. Het terroir zorgt ervoor dat de drank wordt gemaakt met alle kwaliteiten en kenmerken van die bepaalde regio. Hierbij moet je denken aan; de geologie, de topologie, het weerpatroon en vooral ook de mensen die erbij betrokken zijn.
Santo Grau is echter van oordeel dat terroir verder gaat dan alleen bovenstaande beschrijving. Het geheim van een goede cachaca zit hem ook in de tradities, het ambacht van de stillmaster en zijn familie, die al generaties lang hun drank maken. Santo Grau investeert niet in Industriële productie, maar in kleine producenten, het doel van Sato Grau is dit segment te laten groeien en voort te laten bestaan.
De suikerriet fabrieken
De Suikerriet fabrieken van Santo Grau handhaven hun waarden. Het oudste exemplaar van Brazilië, Coronel Xavier Chaves, is meer dan 250 jaar oud en maakt zijn cachaca precies op dezelfde manier als destijds. De Paraty fabriek dateert uit 1803 en wordt nu beheerd door de vijfde generatie van de oprichter. De Itirapuã fabriek in het binnenland van São Paulo gebruikt nog steeds dezelfde methodes als in 1860, dit nog steeds met behulp van een watermolen.
De kwaliteit die Santo Grau biedt gaat verder dan de fles op de tafel. Elke suikerriet fabriek handhaaft de tradities van zijn eigen stillmaster en familie en maakt zijn eigen drank zoals ze dat in het verleden ook altijd hebben gedaan.
De suikerriet wordt handmatig geoogst rondom de molens, zonder slas-and-burn technieken of enig ander chemisch product. De suikerriet blijft vrij van de grond om zo geen vervuiling met ongewenste producten te krijgen en wordt tot 24 uur na het snijden geplet. Het fermentatie proces verloopt natuurlijk en langzaam om zo de beste resultaten te verkrijgen. Na het fermenteren wordt het sap overgebracht naar kleine koperen alembics voor het distillatieproces. Alleen het beste deel van de gedistilleerde suikerriet wordt gebruikt voor de cachaca. Dit resulteert in kwalitatief, smaakvolle cachacas die rijk zijn aan aroma's.
Elke Santo Grau label heeft een DOCG-zegel, oftewel Deominazione di Origine Controllata e Garantia. Het betekend dat de cachaca wordt gemaakt volgens lokale tradities. Het zorgt ervoor dat de drank die u geserveerd krijgt, de traditionele en unieke Santo Grau is.
Meer informatie over de producent
Ervaar onze spirits zelf
Festivals & Beurzen
Horecava 2025
Van 13 tot en met 16 januari 2025 opent de RAI Amsterdam haar deuren voor de Horecava, het grootste evenement voor professionals in de foodservice-industrie. Natuurlijk is De Monnik Dranken ook aanwezig op deze jaarlijks terugkerende beurs trekt de Horecava duizenden bezoekers uit binnen- en buitenland, die op zoek zijn naar de nieuwste trends, producten en innovaties in de horeca.
Wat we doen
De kracht van De Monnik Dranken
Ask away!
Wilt u meer informatie of heeft u een vraag?
Neem gerust contact met ons op.
Onze adviseurs staan voor u klaar.