Alles over calvados
Calvados is een gedestilleerde drank die afkomstig is uit Normandië. Het koudere klimaat in Normandië is ideaal voor het telen van andere fruitsoorten, zoals appels, peren en kersen. De Normandiërs gebruiken de appelteelt voor de cider. Een deel van die cider wordt gedistilleerd tot de wereldberoemde drank Calvados.
Productieproces van calvados
De appels worden fijngemalen, geperst en tot gisting gebracht, waarna er een cider ontstaat met ongeveer 3% alcohol. Na het rijpingsproces van de cider in vaten, vermengt men de van verschillende appelsoorten afkomstige ciders en wordt er gedistilleerd in 2 fasen, tot 70% alcohol.
Vervolgens wordt het alcoholgehalte met gedistilleerd water teruggebracht tot 55%. Na het rijpen op eikenhouten fusten, wordt calvados op een drinksterkte van 40% gebracht. De drank bevat uiteindelijk 40 tot 45% alcohol en heeft een karamelkleur.
Hoe drink je Calvados?
Calvados kan op veel verschillende manieren gedronken worden. Velen drinken calvados na het avondeten bij de koffie. Als aperitief wordt het weleens op ijs geserveerd met wat tonic of in cocktails. Vanwege de frisse appelsmaak is een jonge calvados erg geschikt om te mixen.
In de keuken komt Calvados vaak terug, bij het maken van sauzen of het marineren en flamberen van bepaalde gerechten. Tevens is Calvados ook in pure vorm of op een bol Sorbet heerlijk om te nuttigen.
Festivals & Beurzen
Horecava 2025
Van 13 tot en met 16 januari 2025 opent de RAI Amsterdam haar deuren voor de Horecava, het grootste evenement voor professionals in de foodservice-industrie. Natuurlijk is De Monnik Dranken ook aanwezig op deze jaarlijks terugkerende beurs trekt de Horecava duizenden bezoekers uit binnen- en buitenland, die op zoek zijn naar de nieuwste trends, producten en innovaties in de horeca.
Wat wij doen
De kracht van De Monnik Dranken
Ask away!
Wilt u meer informatie of heeft u een vraag?
Neem gerust contact op met ons.
Onze medewerkers staan klaar voor u.