Door naar content
Ben Lomond Scottish Gin

Ben Lomond Scottish Gin is een London Dry Gin stijl afkomstig uit de Schotse hooglanden. De gin is geïnspireerd op de grootsheid en schoonheid van de berg Ben Lomond. Deze berg ligt op de linker oever van het meer Loch Lomond in het Ben Lomond National Memorial Park en is 974 meter hoog.

Vanaf hier heeft men een adembenemend uitzicht over het nationale park. Bij mooi en helder weer is de top van de Ben Lomond ook te zien vanaf Ben Nevis, de hoogste berg van Groot-Brittannië, op meer dan 64 kilometer afstand. Ben Lomond Gin is een traditionele London Dry stijl met een combinatie van 11 botanicals met een fraaie twist door de handgeplukte Schotse bessen. De kleur van de fles is geïnspireerd op de bloeiende heide tegenover Ben Lomond.

London Dry Gin met Schotse twist

Er wordt eigenlijk maar heel weinig London Dry Gin gedistilleerd in Londen zelf. In feite is het een ginstijl met strikte richtlijnen die gevolgd moeten worden voordat het gekwalificeerd mag worden als London Dry Gin. Het is een ongezoete ginstijl waarvan de vloeistof afkomstig is van kwalitatief hoogstaande neutrale alcohol met maximaal 0.1 gram suiker per liter.

De overheersende smaak moet afkomstig zijn van jeneverbessen. De overige botanicals moeten worden toegevoegd tijdens het distillatieproces.

Distillatieproces

Voordat elke batchdistillatie begint, worden de 11 belangrijkste botanicals zorgvuldig geselecteerd en afgewogen. Zwarte bessen en lijsterbessen worden, nadat ze met de hand zijn geplukt, toegevoegd als vers fruit, om de gin hun unieke smaak te geven. De sinaasappel wordt ook toegevoegd als een vers ingrediënt, wat een prachtig heldere, citrusfrisheid geeft. Na distillatie in traditionele koperen potstills wordt de gin vervolgens met rust gelaten om de unieke smaken met elkaar te laten huwen. Dit resulteert in een buitengewoon frisse gin die diep van karakter is.

11 Botanicals

Voor de productie van Ben Lomond Gin worden, volgens strikt recept, zowel verse als gedroogd botanicals gebruikt.

 • Jeneverbes
 • Koriander
 • Angelicawortel
 • Sinaasappel
 • Rozenblaadjes
 • Szechuan peper
 • Zwarte bes
 • Orriswortel
 • Kassie, ook wel Chinese kaneel genoemd
 • Zoethout
 • Wilde lijsterbes

Profiel

De gin heeft een smaakvol profiel met dank aan de handgeplukte uit Schotland afkomstige bessen. Gedurende de herfstmaanden komen lijsterbessen, afkomstig uit het Verenigd Koninkrijk en het meest te vinden in de Schotse Hooglanden, in volle bloei en produceren een overvloed aan felrode bessen. Deze sappige bessen zijn gekweekt in het gebied rond de distilleerderij en toegevoegd aan de stills om zo een belangrijk onderdeel van de verfijnde gin te worden. Als aanvulling op de lijsterbessen, zijn er ook zwarte bessen toegevoegd. Deze zijn gekweekt én met de hand geplukt in Schotland en voegen een heerlijke rijke zoetheid toe, welke de zachte gin compleet maakt.

Smaaknotitie:

Neus: bloemig, jeneverbes, Schotse bessen.

Smaak: zacht en fris van smaak.

Afdronk: delicate zoetheid van de bessen.

Ontwerp van de fles

De fles en sluiting van Ben Lomond Gin zijn ontworpen om het natuurlijke gevoel van het gebied Loch Lomond & The Trossachs verder te illustreren. Dit ontwerp is voltooid met behulp van een levendige blauwpaarse fles geïnspireerd door de kleur van de heide die Ben Lomond in de zomer bedekt en een houten sluiting die het natuurlijke gevoel van het Trossachs National Park opwekt.

Arjan
Wilt u meer informatie over Ben Lomond Gin? Neem dan contact op met Arjan Hartkamp.

Wat doen wij?

De drie kernactiviteiten van De Monnik Dranken

Groothandel

Met een omvangrijk portfolio van meer dan 9600 artikelen, voorzien wij diverse klanten in heel Nederland van wijn, gedistilleerd, frisdrank, bier en overige aanverwante drankartikelen.

Merkenbouwer

Het onderscheidend vermogen en de kwaliteit van het product maken het verschil. Wij geloven in merken met een verhaal, oftewel een ‘’heritage’’.

Importeur

Wij importeren wijnen en sterke dranken uit diverse landen en continenten. Deze merken vercommercialiseren wij op de Nederlandse markt.

Ask away!

Wilt u meer informatie of heeft u een vraag?

Neem gerust contact op met ons.
Onze medewerkers staan voor u klaar.

Back to top