Door naar content
BEN LOMOND Scottish Gin 0,70 ltr.

Over dit product

De gin is geïnspireerd op de grootsheid en schoonheid van de berg Ben Lomond. Deze berg ligt op de linker oever van het meer Loch Lomond in het Ben Lomond National Memorial Park en is 974 meter hoog. Vanaf hier heeft men een adembenemend uitzicht over het nationale park.

Bij mooi en helder weer is de top van de Ben Lomond ook te zien vanaf Ben Nevis, de hoogste berg van Groot-Brittannië, op meer dan 64 kilometer afstand. Ben Lomond Gin is een traditionele London Dry stijl met een combinatie van 11 botanicals met een fraaie twist door de handgeplukte Schotse bessen. De kleur van de fles is geïnspireerd op de bloeiende heide tegenover Ben Lomond.

De gin heeft een smaakvol profiel met dank aan de handgeplukte uit Schotland afkomstige bessen. Gedurende de herfstmaanden komen lijsterbessen, afkomstig uit het Verenigd Koninkrijk en het meest te vinden in de Schotse Hooglanden, in volle bloei en produceren een overvloed aan felrode bessen. Deze sappige bessen zijn gekweekt in het gebied rond de distilleerderij en toegevoegd aan de stills om zo een belangrijk onderdeel van de verfijnde gin te worden. Als aanvulling op de lijsterbessen, zijn er ook zwarte bessen toegevoegd. Deze zijn gekweekt én met de hand geplukt in Schotland en voegen een heerlijke rijke zoetheid toe, welke de zachte gin compleet maakt.

Smaaknotitie:
Neus: bloemig, jeneverbes, Schotse bessen.
Smaak: zacht en fris van smaak.
Afdronk: delicate zoetheid van de bessen.

Serveersuggestie:
Ben Lomond Gin & Tonic

Tot de Loch Lomond Group (LLG) behoren de twee actieve distilleerderijen Glen Scotia en Loch Lomond. Daarnaast heeft LLG ook de voorraad van de prestigieuze gesloten distilleerderij Littlemill in de gelederen. Hiermee is de historie van de merken van LLG één van de oudste in de Schotse whisky industrie. De merken van het bedrijf kenmerken zich door de typische identiteit van de streken waar de verschillende whisky's vandaan komen.

De distilleerderij van Loch Lomond is gevestigd in de plaats Alexandria op de grens van de Lowlands en de Highlands. Een tweetal whisky merken worden hier met veel passie gedistilleerd. Te weten, Loch Lomond en Inchmurrin,het laatste merk Inchmurrin is een Single Malt whisky die vernoemd is naar het grootste eiland in het mythische "loch" waar tevens ook de distilleerderij naar vernoemd is, Loch Lomond. Het gebied was decennia lang samen met de Speyside het episch centrum voor de Single Malt whisky industrie. Echter zijn er gedurende de jaren verschillende distilleerderijen gesloten wat de "Loch Lomond Distillery" uniek maakt in zijn soort. De distilleerderij met de gelijknamige naam van het mythische- en grootste meer van Schotland kenmerkt zich door de verscheidenheid aan whisky dat men distilleert. Het is dan ook één van de weinige distilleerderijen in Schotland die zowel aged Single malt Whisky, non-aged Single Malt whisky, Blended whisky als een 100% Grain whisky vercommercialiseert. Tevens is de whisky afkomstig van de Loch Lomond distilleerderij, de favoriete whisky van kapitein Haddock uit het stripverhaal van Kuifje.

Land van herkomst Verenigd Koninkrijk Alcohol 43.0 Subgroep Gin
Producent The Loch Lomond Distillery Groep Gedistilleerd

Ervaar onze spirits zelf

Festivals & Beurzen

Whisky in Leiden
01 juni 2024

Whisky in Leiden

Op zaterdag 1 juni 2024 zal Whisky in Leiden weer plaatsvinden. De Hooglandse kerk is voor de 3e keer de locatie voor dit whiskyevent.

Alle Festivals & Beurzen

Ask away!

Wilt u meer informatie of heeft u een vraag?

Neem gerust contact met ons op.
Onze adviseurs staan voor u klaar.

Back to top