Door naar content
Caorunn Gin

Caorunn is een ambachtelijke super-premium Schotse gin. Onder toeziend oog van Gin Master Simon Buley worden er bij de Balmenach Distillery in de Speyside ‘small batches’ gecreëerd.

Caorunn {‘ka-roon’} is from the Gaelic word for ‘Rowan Berry’.

Natuurlijke grondstoffen

Caorunn Gin wordt vervaardigd uit unieke natuurlijke hulpbronnen uit Schotland:

  • de hoogste kwaliteit tarwe;
  •  kristalhelder water;
  • zes traditionele botanicals;
  • vijf unieke, lokaal geoogste Keltische botanicals uit de omliggende heuvels

Aromatisch smaakavontuur

De gin is een aromatisch smaakavontuur met een lange droge afdronk. De delicate fruit- en bloemige tonen roepen de charme van de Schotse Hooglanden op.

De cocktails met Caorunn prikkelen de meest veeleisende smaakpapillen met genuanceerde, verfijnde tonen.

Copper Berry Chamber

Verscholen in een hoek van de Balmenach distilleerderij stond een bijna vergeten distilleerketel. Het verhaal gaat dat deze antieke ketel uit de Verenigde Staten afkomstig is en tijdens de Drooglegging gebruikt werd om etherische oliën voor parfum uit producten te distilleren. De ketel is op dit moment, voor zover bekend, de laatst werkende Copper Berry Chamber.

Vijf lokale botanicals

Voor Caorunn Gin worden vijf lokale botanicals gebruikt. Deze worden met de hand geplukt in de omgeving van de distilleerderij. De botanicals zijn: Moeras mirthe of gagel, lijsterbes, heide, paardebloem en coul blush appels.

Drie keer gedistilleerd

De alcohol wordt drie keer gedistilleerd. Het begint met alcohol op basis van tarwe wat in batches van 1.000 liter vanuit Vat nummer 2 naar de vaporiser wordt gepompt. Dit apparaat heeft de bijnaam Little Rocket. Vanuit Little Rocket gaan de dampen door de speciale Copper Berry Chamber, waar de eerder genoemde botanicals in trays liggen om hun smaak af te geven aan de gin.

De eerste vloeistof wordt bij het distilleren opgevangen in Vat nummer 1. Dit is de “voorloop” en zal bij de volgende batch weer gebruikt worden om Little Rocket op te starten. Wanneer de smaak op zijn hoogte punt is gekomen, wordt het opgevangen in Vat nummer 3, waar het distillaat de tijd krijgt om tot rust te komen en hierbij goed op elkaar in te werken. Nu is het klaar om van hieruit in de flessen te worden gedaan en kan Caorunn Gin op weg naar jouw glas!

Wat doen wij?

De drie kernactiviteiten van De Monnik Dranken

Groothandel

Met een omvangrijk portfolio van meer dan 9600 artikelen, voorzien wij diverse klanten in heel Nederland van wijn, gedistilleerd, frisdrank, bier en overige aanverwante drankartikelen.

Merkenbouwer

Het onderscheidend vermogen en de kwaliteit van het product maken het verschil. Wij geloven in merken met een verhaal, oftewel een ‘’heritage’’.

Importeur

Wij importeren wijnen en sterke dranken uit diverse landen en continenten. Deze merken vercommercialiseren wij op de Nederlandse markt.

Ask away!

Wilt u meer informatie of heeft u een vraag?

Neem gerust contact op met ons.
Onze medewerkers staan voor u klaar.

Back to top