Door naar content
Arehucas Ron Miel Guanche Honingrum

Arehucas Ron Miel is een bekende honingrum uit Gran Canaria. Deze likeur is een echte specialiteit van dit Spaanse vakantie eiland. Honingrum is ontstaan in de koloniale tijd. Schepen namen rum mee vanuit de Nieuwe Wereld naar Europa. De Canarische Eilanden werden daarbij aangedaan als tussenstop. De eilandbewoners mengden de rum vervolgens met honing en zo ontstond de perfecte likeur voor de warme dag!

Ron Miel Guanche

Ron Miel Guanche is de meest gedronken likeur op Gran Canaria. De rum wordt gestookt in Arhucas en hier wordt vervolgens hoge kwaliteit natuurlijke honing aan toegevoegd.

Vroeger was rum slechts een bijproduct van de suikerproductie op het eiland. Tegenwoordig wordt daar heel anders over gedacht. Ron Miel Guanche is hét vlaggenschip van Arehucas.

Honingrum cocktail

Ron Miel Guanche is heerlijk om – tijdens warme dagen - op een terrasje te drinken. Vaak wordt de honingrum puur gedronken, met wat ijs of in combinatie met Ice Tea. In de wintermaanden is Ron Miel heerlijk in de warme chocolademelk!

Onze favoriete cocktail is de Guanchibre. Deze cocktail is een eerbetoon aan de Guanchen. Onder de kreet ‘Atis Tirma’ sprongen de laatste Canarische inheemse krijgers hun dood tegemoet in plaats van tot slaaf te worden gemaakt door de Spaanse veroveraars.

De Canarische Eilanden werden de toegangspoort naar het Koninkrijk Castilië in Spanje. Nieuwe handelsroutes brachten nieuwe grondstoffen zoals gember naar de eilanden. Gember is dan ook één van de ingrediënten van deze heerlijke cocktail:

Guanchibre – honingrum cocktail

Ingrediënten
4 cl Guanche honingrum
1 schijfje limoen
Gembersiroop
Premium merk Ginger Beer
 
Bereiding
Plet reepjes gember en schijfjes limoen op siroop van gember. Voeg honingrum en gemalen ijs toe en top af met Ginger Beer.

Arehucas - La Fábrica de San Pedro

Op 9 augustus 1884 werd de fabriek Fábrica de San Pedro officieel geopend in Arucas, op het Canarische eiland Gran Canaria. Hoewel suiker het belangrijkste product was, werden bij deze voorloper van de hedendaagse Destilerías Arehucas ook suikerrietdistillaten en rum geproduceerd. Het ambachtelijke proces om suikerriet in rum te veranderen en het gebruik van moderne stills leidden tot het vroege succes van de distilleerderij. In de volksmond bekend als La Fábrica.

Leveranciers van het Koninklijk Huis en het Hof van Spanje

In 1885 werden de eerste 5.619.540 kg suikerriet gemalen. De kwaliteit van de likeuren die ze hier mee maakten resulteerde in de ‘Vaso de Plata y Bronce’ trofee en de titel van leverancier van het koninklijk huis en het hof van Spanje. Dit alles werd toegekend door de koningin-regentes Maria Christina van Oostenrijk.

De benaming van Ron Arehucas

Vanaf de jaren 40 van de vorige eeuw werd de merknaam Ron Arehucas aangenomen voor de producten van de distilleerderij. Op de fles staan de symbolen van Sint Pieter (San Pedro): de sleutels van de hemelpoort. Dit verwijst naar de eerste naam van de distilleerderij: La Fábrica de San Pedro. Door deze symbolen staat de rum in de volksmond nog steeds bekend als 'degene met de sleutels'.

Destilerías Arehucas

In 1965 veranderde La Fábrica ook haar naam in Destilerías Arehucas. Het bedrijf groeide sterk en ze zijn zich bewust van het belang van de lokale gemeenschap. Het was voor het bedrijf dan ook het startsein om veel te gaan investeren in de sociale en culturele gemeenschap van de Canarische Eilanden. Het is zeker de moeite waard om dit bedrijf te bezoeken als je op vakantie bent op Gran Canaria!

 

Wat doen wij?

De drie kernactiviteiten van De Monnik Dranken

Groothandel

Met een omvangrijk portfolio van meer dan 9600 artikelen, voorzien wij diverse klanten in heel Nederland van wijn, gedistilleerd, frisdrank, bier en overige aanverwante drankartikelen.

Merkenbouwer

Het onderscheidend vermogen en de kwaliteit van het product maken het verschil. Wij geloven in merken met een verhaal, oftewel een ‘’heritage’’.

Importeur

Wij importeren wijnen en sterke dranken uit diverse landen en continenten. Deze merken vercommercialiseren wij op de Nederlandse markt.

Ask away!

Wilt u meer informatie of heeft u een vraag?

Neem gerust contact op met ons.
Onze medewerkers staan voor u klaar.

Back to top