Door naar content
Fiorente Elderflower

Distillerie Francoli, de producent van Fiorente Elderflower, is opgericht door Luigi Francoli. De distilleerderij is gevestigd in Ghemme, in het noorden van Italië. Het bedrijf is nog steeds in het bezit van de familie. Het alom gerespecteerde familiebedrijf is één van de bekendste makers van de mooiste grappas en likeuren van Italië.

Gunstige omstandigheden

In heel Italië groeien er door het zonnige klimaat en de vruchtbare bodem, veel wilde vlierstruiken. De bloemen van de vlier, de geurige vlierbloesem, worden gebruikt voor de likeur Fiorente Elderflower.

De vlierbloesem

De vlierbloesem (elderflower) wordt geoogst op het meest aromatische moment. Vervolgens worden de geoogste vlierbloesems naar de Piemonte gebracht, de thuishaven van de Francoli distilleerderij. De experts van het familiebedrijf Francolli vermengen hier de vlierbloesem met verse muntblaadjes, citroenschil en alcohol om er vervolgens een heerlijke likeur van te maken.

Serveer met..

Fiorente Elderflower heeft een frisse kleur en is heerlijk bloemig. Een perfecte likeur om te serveren met prosecco of in een cocktail.

Website: https://www.francoli.it/

Wat doen wij?

De drie kernactiviteiten van De Monnik Dranken

Groothandel

Met een omvangrijk portfolio van meer dan 9600 artikelen, voorzien wij diverse klanten in heel Nederland van wijn, gedistilleerd, frisdrank, bier en overige aanverwante drankartikelen.

Merkenbouwer

Het onderscheidend vermogen en de kwaliteit van het product maken het verschil. Wij geloven in merken met een verhaal, oftewel een ‘’heritage’’.

Importeur

Wij importeren wijnen en sterke dranken uit diverse landen en continenten. Deze merken vercommercialiseren wij op de Nederlandse markt.

Ask away!

Wilt u meer informatie of heeft u een vraag?

Neem gerust contact op met ons.
Onze medewerkers staan voor u klaar.

Back to top