Door naar content
Franklin & Sons

Franklin & Sons

Franklin & Sons heeft een exclusief assortiment premium tonic waters, sodas en soft drinks. De geschiedenis van deze premium mixers gaat terug tot 1886. Het verhaal achter het merk begint met drie visionaire broers: Frederick, Albert en George Franklin. Sinds 2023 is Franklin & Sons ook beschikbaar op de Nederlandse markt.

Geschiedenis Franklin & Sons

Franklin & Sons werd in 1886 opgericht door drie broers: Frederick, Albert en George Franklin. Tijdens deze periode was de matigingsbeweging in volle gang.

De broers waren benieuwd wat Amerikanen zouden drinken als het geen alcohol zou zijn. Frederick nam de proef op de som, vertrok met de boot naar Amerika en keerde enkele maanden later vol met ideeën terug in Londen.

Geïnspireerd door zijn reis, begon hij naderhand samen met zijn broers met het maken van kenmerkende non-alcoholische dranken.

 

Franklin & Sons premium mixers

Premium mixers

In de jaren daarna bleef het familiebedrijf zich ontwikkelen en ontpoppen tot een onmisbare schakel in de wereld van de premium mixers.

Innovatieve smaken werden van over de hele wereld naar London gebracht om mee te experimenteren.

Meer dan 130 jaar later gaat dit ethos tot op de dag van vandaag door, waarbij ervaring en expertise worden ingezet om uitzonderlijk bekroonde dranken te creëren, natuurlijk en zonder compromissen.

Inspiratie halend uit meer dan 130 jaar erfgoed ontstaat er een opmerkelijk assortiment premium tonic, sodas en soft drinks.

Drie hoofdcategorieën

Vandaag de dag, ruim 136 jaar later, behoren de tonics en premium mixers van Franklin & Sons tot de meest authentieke ter wereld.

Naast de hoogwaardige kwaliteit, zijn de trendy flessen een lust voor het oog. Het uitgebreide portfolio bevat drie hoofdcategorieën:


1. Tonic Waters
2. Soft Drinks
3. Soda Waters

Duurzame productie

Duurzame productie

Alle dranken van Franklin & Sons bevatten alleen natuurlijke aroma's en extracten.

Er komen geen conserveermiddelen, kleurstoffen of zoetstoffen aan te pas, en passen in een veganistisch voedingspatroon.

Daarnaast is de producent van premium mixers zeer begaan met de huidige staat van onze planeet. Door kritisch te kijken naar hun carbon foodprint hebben ze hun co2 uitstoot drastisch kunnen verminderen.

Ingrediënten worden voor het grootste deel uit Engeland zelf gehaald en er wordt zo min mogelijk gebruik gemaakt van plastic.

Tonics, Sodas en Soft Drinks

Tonics, Sodas en Soft Drinks

Het assortiment van Franklin & Sons biedt een breed scala aan smaken. Sinds 1886 staat smaakinnovatie centraal in hun missie.

Bijzondere smaken

Of u nu op zoek bent naar een bijzondere smaak zoals Rosemary & Black Olive Tonic of de verfijnde smaak van Ginger Beer gemaakt van hoogwaardige gemberwortel; de mixers van Franklin & Sons voegen een vleugje luxe en verfijning toe aan elke drankervaring.

Ontdek een overvloed aan smaken die elke gelegenheid omtoveren tot een unieke smaakbeleving.

Wat doen wij?

De drie kernactiviteiten van De Monnik Dranken

Groothandel

Met een omvangrijk portfolio van meer dan 9600 artikelen, voorzien wij diverse klanten in heel Nederland van wijn, gedistilleerd, frisdrank, bier en overige aanverwante drankartikelen.

Merkenbouwer

Het onderscheidend vermogen en de kwaliteit van het product maken het verschil. Wij geloven in merken met een verhaal, oftewel een ‘’heritage’’.

Importeur

Wij importeren wijnen en sterke dranken uit diverse landen en continenten. Deze merken vercommercialiseren wij op de Nederlandse markt.

Ask away!

Wilt u meer informatie of heeft u een vraag?

Neem gerust contact op met ons.
Onze medewerkers staan voor u klaar.

Back to top