Door naar content
Ron Arehucas

Ron Arehucas is een rummerk afkomstig van de Canarische Eilanden voor de kust van Afrika. De distilleerderij - Destilerías Arehucas - werd opgericht in 1884 en heeft sindsdien een rijke geschiedenis opgebouwd in de productie van rum en andere gedistilleerde dranken. Het merk is vooral bekend op de Canarische Eilanden en in Spanje, maar heeft een sterk groeiende aanhang onder internationale rumliefhebbers.

De oorsprong van Ron Arehucas

Op 9 augustus 1884 werd de Fábrica de San Pedro officieel geopend in Arucas, Gran Canaria. Hoewel suiker aanvankelijk het belangrijkste product was, produceerde deze voorloper van de hedendaagse Destilerías Arehucas ook suikerrietdistillaten en rum.

Het ambachtelijke proces om suikerriet om te zetten in rum, gecombineerd met het gebruik van moderne distilleertoestellen, leidde tot het vroege succes van de distilleerderij, algemeen bekend als La Fábrica.

De benaming van Ron Arehucas - degene met de sleutels

De benaming van Ron Arehucas

Vanaf de jaren 40 van de vorige eeuw werd de merknaam Ron Arehucas aangenomen voor de producten van de distilleerderij.

Op de fles prijken de symbolen van Sint Pieter (San Pedro): de sleutels van de hemelpoort.

Degene met de sleutels

Dit verwijst naar de oorspronkelijke naam van de distilleerderij, La Fábrica de San Pedro. Door deze symbolen staat de rum in de volksmond nog steeds bekend als 'degene met de sleutels'.

Destilerías Arehucas

In 1965 veranderde La Fábrica haar naam in Destilerías Arehucas. Het bedrijf groeide sterk en hechtte veel belang aan de lokale gemeenschap.

Dit leidde tot aanzienlijke investeringen in de sociale en culturele gemeenschap van de Canarische Eilanden.

Duurzaamheid

Naast het streven naar de hoogste productkwaliteit, besteedt Arehucas veel aandacht aan milieu en duurzaamheid.

Binnen het bedrijf heerst een sterke focus op sociale en milieuvriendelijke verantwoordelijkheden, met duurzame initiatieven die in alle productieprocessen zijn geïmplementeerd.

De rum van Ron Arehucas

De rum van Ron Arehucas

De rum van Ron Arehucas staat bekend om zijn uitstekende prijs-kwaliteitsverhouding, waardoor het een favoriet is onder rumliefhebbers wereldwijd.

Puur

De 12-jarige en 18-jarige varianten worden beschouwd als premium rum binnen het assortiment en komen het beste tot hun recht wanneer ze puur worden gedronken. Deze rum-varianten hebben een complexe smaak en diepte die van elke slok een verfijnde ervaring maakt.

Cocktails

De 7-jarige rum is veelzijdig en kan zowel puur als in cocktails worden genoten. Met zijn uitgebalanceerde smaak voegt hij een verfijnde touch toe aan elke mix.

Bezoeken van de distilleerderij

Voor wie op vakantie is op Gran Canaria, is een bezoek aan de Arehucas distilleerderij zeker de moeite waard. Jaarlijks ontvangt Arehucas maar liefst 95.000 bezoekers.

Tijdens de rondleiding krijgen bezoekers één van de oudste rumkelders van Europa te zien, met maar liefst 4.308 Amerikaanse eikenhouten vaten.

Daarnaast leert men hoe de verschillende rum wordt geproduceerd. Een bezoek aan de distilleerderij is een leuk en bovendien smakelijk uitstapje tijdens de vakantie.

Wat doen wij?

De drie kernactiviteiten van De Monnik Dranken

Groothandel

Met een omvangrijk portfolio van meer dan 9600 artikelen, voorzien wij diverse klanten in heel Nederland van wijn, gedistilleerd, frisdrank, bier en overige aanverwante drankartikelen.

Merkenbouwer

Het onderscheidend vermogen en de kwaliteit van het product maken het verschil. Wij geloven in merken met een verhaal, oftewel een ‘’heritage’’.

Importeur

Wij importeren wijnen en sterke dranken uit diverse landen en continenten. Deze merken vercommercialiseren wij op de Nederlandse markt.

Ask away!

Wilt u meer informatie of heeft u een vraag?

Neem gerust contact op met ons.
Onze medewerkers staan voor u klaar.

Back to top