Door naar content
AnCnoc

AnCnoc is een verfrissend moderne whisky die op traditionele wijze wordt gedistilleerd bij de Knockdhu Distillery in Knock, Aberdeenshire.  In het Gaelic betekent anCnoc ‘in de buurt van Knock Hill’.

De 'moderne traditie' van AnCnoc wordt weerspiegeld in het eigentijdse flesontwerp en de verpakking. AnCnoc is een merk dat niet bang is om te innoveren en grenzen te verleggen met baanbrekende nieuwe productlanceringen.

AnCnoc, a modern tradition

AnCnoc, meer dan 125 jaar geschiedenis

Achter het moderne whiskymerk AnCnoc gaat een lange geschiedenis van meer dan 125 jaar schuil. Deze begint in 1892 wanneer John Morrison de Knock Farm koopt van de Duke of Fife.

Gerst, turf en spoorlijn

John Morrison was een man met een visie en hij zag uitstekende mogelijkheden voor een distilleerderij. De weelderige groene velden leveren hoge kwaliteit gerst en in de omgeving was turf in overvloed voorhanden.

Het voormalige Knock Station lag pal naast het terrein en was onderdeel van de Banff, Portsoy and Strathisla Railway, een zijtak van de The Great North Railway tussen Aberdeen en Elgin.

Bronnen van Knock Hill

Achter de boerderij stoomde de Knock Burn, het water uit dit kleine stroompje was kwalitatief niet voldoende om te gebruiken voor het distilleren van whisky. De plannen voor een distilleerderij komen echter in een stroomversnelling wanneer er op de zuidelijke uitlopers van de 430 meter hoge Knock Hill enkele bronnen met zuiver water worden gevonden.

Distillers Company Limited [DCL]

Morrison liet het water in Edinburgh onderzoeken door een bedrijf dat gelieerd was aan Distillers Company Limited. DCL was een samenwerkingsverband van illustere distilleerderijen als Cambus, Cameronbridge, Carsebridge, Glenochil, Kirkliston and Port Dundas.

Het water bleek van uitstekende kwaliteit en bij DCL was men zeer onder de indruk van de mogelijkheden in Knock. Onder leiding van de legendarische familie Haig deed DLC een aanbod om op het landgoed van Morrison een distilleerderij te bouwen.

De architecten Gordon & Macbey uit Elgin hadden de leiding over de bouw die begint in 1893. De distilleerderij is gebouwd met graniet uit de omgeving en dit geeft ruim een 125 jaar later nog steeds een fraai aanblik.

In 1894 wordt de eerste whisky geproduceerd. Destijds werd de Knockdhu distilleerderij beschouwd als de perfecte belichaming van een moderne distilleerderij, waar een lichte en fruitige stijl malt whisky’s wordt gemaakt.

AnCnoc, a modern tradition

Bij de productie van AnCnoc gebruikt men 2 koperen pot stills, naar het originele ontwerp uit 1894. De bolvormige voetstukken en lange nek geven anCnoc de kenmerkende licht, frisse en moderne smaak.

Wat doen wij?

De drie kernactiviteiten van De Monnik Dranken

Groothandel

Met een omvangrijk portfolio van meer dan 9600 artikelen, voorzien wij diverse klanten in heel Nederland van wijn, gedistilleerd, frisdrank, bier en overige aanverwante drankartikelen.

Merkenbouwer

Het onderscheidend vermogen en de kwaliteit van het product maken het verschil. Wij geloven in merken met een verhaal, oftewel een ‘’heritage’’.

Importeur

Wij importeren wijnen en sterke dranken uit diverse landen en continenten. Deze merken vercommercialiseren wij op de Nederlandse markt.

Ask away!

Wilt u meer informatie of heeft u een vraag?

Neem gerust contact op met ons.
Onze medewerkers staan voor u klaar.

Back to top