Door naar content
ANCNOC Single Malt Whisky 12YO 0,70 ltr ANCNOC Single Malt Whisky 12YO 0,70 ltr ANCNOC Single Malt Whisky 12YO 0,70 ltr

Over dit product

anCnoc Single Malt 12 Years Old is een must-have voor de collectie van iedere whiskydrinker. Het levenswater is licht en toch complex, soepel maar toch uitdagend. Zo is dan ook iedere slok een verrassing.  

Proefnotities:
Kleur: Amber met een hint van geel.
Neus: Mooie zachte tonen. Heel aromatisch en een hint van honing en citroen. 
Smaak: Zoete aanzet die overgaat in fruitigheid. Licht, maar toch complex.
Afdronk: Levendig, licht en een verfijnde lange afdronk.

Bij de Knockdhu distilleerderij, waar de anCnoc single malt whisky wordt gemaakt, doet het team heel veel moeite om via het traditionele proces whisky tot in detail te volgen. Maar ze gaan ook nog een stap verder, door iets moderns en spannends te creëren. Het resultaat is een lichter smakende single malt whisky die geen concessies doet aan complexiteit.

anCnoc is een malt whisky met een eigen mening. Zelfs de naam (uitgesproken als 'a-nock'), is anders dan anders omdat het Gaelic is voor: de in de buurt van Knock Hill. (Dit is ongebruikelijk, de meeste whisky's zijn vernoemd namelijk vernoemd naar de distilleerderij). Terwijl de naam van de distilleerderij, 'Knockdhu', komt van het Gaelic 'Cnoc Dubh' wat 'zwarte heuvel' betekent.
De Knockdhu-distilleerderij is te vinden in het pittoreske dorpje Knock in Aberdeenshire, in het noordoosten van Schotland.

Land van herkomst Verenigd Koninkrijk Alcohol 40.0 Subgroep Whisky
Producent anCnoc Groep Gedistilleerd

Ervaar onze spirits zelf

Festivals & Beurzen

Whisky in Leiden
01 juni 2024

Whisky in Leiden

Op zaterdag 1 juni 2024 zal Whisky in Leiden weer plaatsvinden. De Hooglandse kerk is voor de 3e keer de locatie voor dit whiskyevent.

Alle Festivals & Beurzen

Ask away!

Wilt u meer informatie of heeft u een vraag?

Neem gerust contact met ons op.
Onze adviseurs staan voor u klaar.

Back to top