Door naar content
Spearhead

Spearhead is een single grain whisky uit Schotland. De whisky volgt zijn eigen regels en is perfect voor de avontuurlijk ingestelde whiskyliefhebber!

200 jaar innovatie aan de oevers van Loch Lomond

De Spearhead whisky wordt gemaakt in een distilleerderij waar al meer dan 200 jaar innovatieve whisky wordt geproduceerd: De Loch Lomond Distillery. Voor deze nieuwste whisky wordt gebruik gemaakt van 100% gemoute gerst en wordt gedistilleerd in een Coffey Still. Hierdoor is het net een beetje anders dan andere whisky en slaat Spearhead een andere weg naar de toekomst in.

Regels

De whiskymakers van Spearhead wilden iets anders doen dan het breken of volgen van de regels. Daarom hebben ze besloten om zelf nieuwe regels te maken.

Hiermee willen ze originaliteit en vooruitgang in de whisky meenemen en is Spearhead en de drinkers van deze nieuwe whisky (Spearheads!) “Free spirits” of vrije geesten. Soms heb je een vrije geest of nieuwe innovatie nodig om tot de beste nieuwe ideeën te komen.

Wat maakt Spearhead anders?

Een single grain whisky van 100% gemoute gerst kom je niet vaak tegen. Maar dat is niet het enige wat Spearhead anders maakt dan andere whisky’s. Hieronder zie je vier unieke karaktereigenschappen van deze nieuwe trendsetter:

Graan:

100% gemoute gerst ondergaat een lang fermentatieproces van ongeveer 92 uur!

Distilleerderij:

De whisky wordt gedistilleerd via het continue proces in een koperen Coffey Still, niet de traditionele Pot Still.

Rijping:

Alleen vaten die voorheen zijn gebruikt voor de bourbon industrie worden speciaal geselecteerd om een zoeter, lichter karakter in de whisky te krijgen die perfect is voor de cocktail.

Finish:

De rijping eindigt in traditionele en infrarood gebrande vaten, waarin Spearhead zes maanden wordt gefinished. Als een ware “Happy ending” geeft dit de unieke smaak die gezocht werd voor deze whisky!

In the mix!

Spearhead is dé perfecte whisky om te gebruiken om cocktails te maken of naast je favoriete Craft bier te drinken. Spearhead is daarom ook een whisky die zich goed leent voor de horeca. Een paar suggesties? Denk hier eens aan:

Spear & Beer

Ingrediënten:

50ml Spearhead Whisky
300ml Craft bier

Bereidingswijze

Schenk Spearhead in een whiskyglas en je Craft bier in je favoriete bierglas en drink het naast elkaar. Enjoy!

Rusty Spear

Ingrediënten:

50ml Spearhead Whisky
150ml Premium Ginger Ale
Limoenpartje

Bereidingswijze:

Vul een highball glas met ijs. Voeg de whisky toe en vul het glas verder met de premium Ginger Ale. Garneer met een limoenpartje.

 

Wat doen wij?

De drie kernactiviteiten van De Monnik Dranken

Groothandel

Met een omvangrijk portfolio van meer dan 9600 artikelen, voorzien wij diverse klanten in heel Nederland van wijn, gedistilleerd, frisdrank, bier en overige aanverwante drankartikelen.

Merkenbouwer

Het onderscheidend vermogen en de kwaliteit van het product maken het verschil. Wij geloven in merken met een verhaal, oftewel een ‘’heritage’’.

Importeur

Wij importeren wijnen en sterke dranken uit diverse landen en continenten. Deze merken vercommercialiseren wij op de Nederlandse markt.

Ask away!

Wilt u meer informatie of heeft u een vraag?

Neem gerust contact op met ons.
Onze medewerkers staan voor u klaar.

Back to top