Door naar content
SPEARHEAD Single Grain Scotch Whisky 0,70 ltr

Over dit product

Regels? Volgen of het breken van de regels zijn opties. Maar met Spearhead schrijf je je eigen regels!

Met traditie, erfgoed en jarenlange ervaring kunnen de beste whisky’s worden gemaakt. Feit. Maar voor elke regel die je moet volgen en iedere traditie die geëerd moet worden, verlies je originaliteit en ben je nooit een vrije geest.

Spearhead is de conventionele whiskywereld dankbaar voor het uitgangspunt wat het hun heeft gegeven. Maar tegelijkertijd zien ze het ook alleen als uitgangspunt. Spearhead’s kiezen voor een nieuwe weg!

Voor het maken wordt een verfijnde en lichte spirit gedistilleerd. Voor het rijpen van Spearhead is een unieke samenwerking met een cooperage in Kentucky aangegaan die vaten selecteert met een specifiek toast level. De vaten die van Amerikaans eiken zijn gemaakt, worden tot een bepaalde graad gebrand aan de binnenzijde van het vat. Dit is het toast level.

Hierna worden die voor Spearhead nog eens speciaal met infrarood gebrand om een toast level te krijgen die met normaal branden van het vat niet mogelijk is. Dit geeft de unieke smaak waar Spearhead naar op zoek is.

Spearhead is een nieuwe single grain whisky uit Schotland met een unieke kijk op de wereld. Perfect te gebruiken in de cocktail, maar ook om zo te drinken. Geen regels, anders dan de regels die je zelf maakt!

Proefnotities:

Neus: Bloemen en donker fruit, zoals cassis en blauwe bes. Vanillestokjes, karamel en donkere chocolade.
Smaak: De whisky heeft een mooi rond mondgevoel. Rode appel en limoen. Vanille fudge en rietsuiker.
Afdronk: Lang en zacht met de smaak van karamel die aanblijft.

Serveersuggestie:
Spearhead Rusty Spear

Tot de Loch Lomond Group (LLG) behoren de twee actieve distilleerderijen Glen Scotia en Loch Lomond. Daarnaast heeft LLG ook de voorraad van de prestigieuze gesloten distilleerderij Littlemill in de gelederen. Hiermee is de historie van de merken van LLG één van de oudste in de Schotse whisky industrie. De merken van het bedrijf kenmerken zich door de typische identiteit van de streken waar de verschillende whisky's vandaan komen.

De distilleerderij van Loch Lomond is gevestigd in de plaats Alexandria op de grens van de Lowlands en de Highlands.

Het gebied was decennialang samen met de Speyside het episch centrum voor de Single Malt whisky industrie. Echter zijn er gedurende de jaren verschillende distilleerderijen gesloten wat de "Loch Lomond Distillery" uniek maakt in zijn soort. De distilleerderij met de gelijknamige naam van het mythische- en grootste meer van Schotland kenmerkt zich door de verscheidenheid aan whisky dat men distilleert. Het is een van de weinige distilleerderijen in Schotland die zowel aged single malt whisky, non-aged single malt whisky, blended whisky als 100% single (peated) grain whisky vercommercialiseert. Tevens is de whisky afkomstig van de Loch Lomond distilleerderij, de favoriete whisky van kapitein Haddock uit het stripverhaal van Kuifje.

Land van herkomst Verenigd Koninkrijk Alcohol 43.0 Subgroep Whisky
Producent The Loch Lomond Distillery Groep Gedistilleerd

Ervaar onze spirits zelf

Festivals & Beurzen

Whisky in Leiden
01 juni 2024

Whisky in Leiden

Op zaterdag 1 juni 2024 zal Whisky in Leiden weer plaatsvinden. De Hooglandse kerk is voor de 3e keer de locatie voor dit whiskyevent.

Alle Festivals & Beurzen

Ask away!

Wilt u meer informatie of heeft u een vraag?

Neem gerust contact met ons op.
Onze adviseurs staan voor u klaar.

Back to top