Door naar content
Bodegas Montecillo

Bodegas Montecillo

Een schoolvoorbeeld

Bodegas Montecillo is gesitueerd in de wereldberoemde Denominacion de Origen Calificada Rioja. De Bodegas is eigendom van de familie Osborne en bestaat al sinds 1870. Het is daarmee een van de oudste Spaanse wijnbedrijven en het op één na oudste wijnbedrijf in de Rioja Alta. Al meer dan 140 jaar is Bodegas Montecillo een familiebedrijf waar traditie, vakmanschap en de liefde voor wijn de basis vormen voor het succes. De wijn kan worden omschreven als een schoolvoorbeeld van de oude Rioja stijl.

De kleine heuvel

De letterlijke vertaling van Montecillo is ‘kleine heuvel,’ een eerbetoon aan de eerste terroirs van Montecillo die tot op de dag van vandaag op kleine zonnige heuvels liggen in de Rioja Alta. De familie Navajas gaf tot en met 1973 het vakmanschap en de unieke tradities door van vader op zoon. Sindsdien zwaait de familie Osborne er de scepter, echter zijn de tradities van de bodega en het gevoel voor vakmanschap niet verloren gegaan. Net als zo’n 140 jaar geleden zijn de familiaire fundamenten en de liefde voor wijn, de basis voor het maken van de grote Montecillo wijnen. Momenteel is Rocio Osborne, de zesde generatie van de Osborne familie, de trotse en gepassioneerde brand ambassadeur van de bodega.

Wat doen wij?

De drie kernactiviteiten van De Monnik Dranken

Groothandel

Met een omvangrijk portfolio van meer dan 9600 artikelen, voorzien wij diverse klanten in heel Nederland van wijn, gedistilleerd, frisdrank, bier en overige aanverwante drankartikelen.

Merkenbouwer

Het onderscheidend vermogen en de kwaliteit van het product maken het verschil. Wij geloven in merken met een verhaal, oftewel een ‘’heritage’’.

Importeur

Wij importeren wijnen en sterke dranken uit diverse landen en continenten. Deze merken vercommercialiseren wij op de Nederlandse markt.

Ask away!

Wilt u meer informatie of heeft u een vraag?

Neem gerust contact op met ons.
Onze medewerkers staan voor u klaar.

Back to top